Farlig orm på farten
Teknofil

Farlig orm på farten

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Dataormen Kido, også kjent som Conficker og Downadup, spredde seg i fjor til flere maskiner og utnyttet sikkerhetshull i Windows 200, Windows XP og Server 2003. Deretter laster ormen ned en rekke filer til din maskin. Windows tettet sikkerhetshullene i oktober, men ormen sprer seg nå via nye metoder.

Les også: Slik beskytter du maskinen gratis.

Utvikler nye metoder
Etter at Microsoft tettet hullene har ormen kommet i nye varianter og sprer seg nå raskt via eksterne enheter som minnepinner, eksterne harddisker og minnekort. Slike eksterne enheter blir ofte benyttet mellom forskjellige maskiner og sikkerhetseksperter advarer nå mot en epidemisk spredning på interne nettverk.

- Utviklerne av Kido forsøker å komme seg inn i slike nettverk ved å infisere eksterne enheter og benytte andre trojanere for å installere Kido på maskiner. Disse vil så igjen forsøke infisere andre maskiner i lokale nettverk. Ormen er for øyeblikket som en epidemi, opplyser sikkerhetsekspert Roel Schouwenberg fra selskapet Kapersky, ifølge Cnet News.

Dette bør du gjøre
For å unngå å bli infisert av ormen er det viktig at du oppdaterer din maskin med både siste programvare til installerte programmer og er påpasselig med å ha antivirus og brannmurer på plass. Ormen har allerede gjort skade her i landet blant annet ved å slå ut Helse Vest ifølge NRK. Microsoft på sin side ber alle passe på å laste ned sikkerhetsoppdateringene selskapet sender ut.

Om du selv frykter du er rammet av denne ormen og mangler programvare for å fjerne den, så finner du guide til hvordan du blir kvitt problemet her.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen