Farlig konkurranse til VMware

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

VMware GUI

Interessen for virtualisering har eksplodert i år etter at x86-produsentene (AMD/Intel) endelig er i ferd med å bygge inn støtte for hardwarevirtualisering i selve prosessoren. Dette er noe som tidligere har vært tilgjengelig på "high-end"-serverplattformer gjennom blant annet Itanium og Power, men som nå også er på full vei ut i "low-end"-servere.

På softwarevirtualisering er det VMware som definitivt har vært den mest fremtredende aktøren i markedet. I fjor eide VMware omtrent 55 prosent av markedet, men i år ser det ut som om selskapet må dele markedsandelene med selskaper som SWsoft og Virtual Iron.

Alternativ tekst mangler

SWsoft Virtuozzo GUI

Ifølge ServerWatch og IDC skal SWsofts Virtuozzo ha økt sin markedsandel med hele 98 prosent i år - noe som er ca. 30 prosent mer enn virtualiseringsmarkedet generelt sett. Det er dermed liten tvil om at selskapet faktisk tar innpå VMware.

Virtual Iron er en annen leverandør som raskt kan få en spennende utvikling. Disse annonserte nylig et partnersamarbeid med Emulex og QLogic. Dette er leverandører som i stor grad kan karakteriseres å ha nærmest monopol på ulike former for nettverksenheter.

Alternativ tekst mangler

Virtual Iron GUI

Intel er den største interessenten i Virtual Iron, som følgelig støtter Intel VT (hardwarevirtualisering på CPU-er). Selskapets Hypervisor er bygget på open-source-prosjektet Xen. 

Nylig har Virtual Iron tilgjengeliggjort sin Professional Edition som gratis nedlasting. Mer om dette finner du her: Download Virtual Iron

(Kilde: Serverwatch)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen