Farlig å mp3-jogge i tordenvær

Mobiltelefoner og mp3-spillere utgjør de mest populære joggepartnerne. Svært mange av dem som liker å trene under åpen himmel med joggesko på beina, gjør det med musikk i øregangene.

Men hvis det er tordenvær på gang, lønner det seg å legge igjen musikkapparatet hjemme. Det har flere joggere i Nord-Amerika smertelig fått erfare.

Alvorlige ansiktsskader

En av dem, en 37-åring fra Canada, ble brent på brystet, i nakken og i ansiktet etter at lynet slo ned i et tre og inn i mannens Ipod. Strømmen forårsaket alvorlige ansiktsskader da den ble ledet direkte inn i skallen gjennom mannens øreplugger, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Metallet i ledningene ble de reneste strømlederne, skriver legene ved Vancouver General Hospital i Canada i sin rapport.

Mannen fikk sprengt trommehinnene og forskjøvet flere bein i mellomøret som følge av uhellet. Dessuten knakk han kjevebeinet på fire steder, samtidig som hele kjeven ble slått ut av ledd.

I dag, to år etter uhellet, er hørselen hans fremdeles redusert med over 50 prosent.

Øker ikke faren

– Selv om det å bruke en mp3-spiller i uvær ikke øker faren for å bli truffet av lynet, kan kombinasjonen av svette og metalltråder lede strømmen gjennom pasientens hode, konstaterer legene.

Ti prosent av dem som rammes av lynet omkommer som følge av uhellet, melder Reuters.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen