Fargesterk skjerm låner fra nettbrett

SA850

Fargesterk skjerm låner fra nettbrett

Ny teknologi fra Samsung viser alltid fargene på monitoren riktig.

Samsung lanserer en ny monitor som skal være den første på markedet til å benytte seg av selskapets PLS-teknologi – som gjør at fargene på LED-LCD-skjermen blir vist i riktig fargeskala uavhengig av innsynsvinkel.

PLS er en forkortelse for Plane-to-Line Switching og ble tatt i bruk for første gang i Samsungs nettbrett Galaxy Tab 10.1. Nå har koreanerne tatt steget og overført teknologien til PC-skjermen SA850.

SA850 kommer i to størrelser. Den minste modellen er på 24 tommer og har et sideforhold på 16:10, mens den største har en størrelse på 27 tommer og har et sideforhold på 16:9.

For de med høye krav

PLS-teknologien skal gi 100 prosent korrekt fargegjengivelse, noe som betyr at fargene på skjermen alltid skal tilsvare riktig fargeskala ifølge standarden SRGB.

SA850 er med andre ord tilpasset brukere som har store krav til bildekvalitet – som for eksempel de som driver med bilderedigering, videoproduksjon eller liknende.

Innsynvinkelen er på 178 grader i både høyde- og sideformat, og dette innebærer at lysstyrke og farger ikke blir påvirket av hvor man er plassert i forhold til skjermen – enten man ser den fra siden eller ovenfra.

Jobb sammen på én skjerm

SA850 kommer i tillegg utstyrt med mulighet for å koble til to PC-er via doble DVI-kontakter.

Dette er ment for de som bruker flere datamaskiner på én gang, eller for to stykker som for eksempel jobber sammen på et prosjekt. Det vil også være mulig å vri skjermen 90 grader for arbeid i høydeformat.

PLS-panelet skal også slippe gjennom mer lys enn andre paneler på markedet. Sammen med LED-bakbelysning gjør dette at SA850 bruker kun 69 watt i normal modus. Andre miljøfunksjoner inkluderer automatisk avslåing og andre modi for å spare energi.

Tekniske spesifikasjoner

  • Innsynsvinkel på 178 grader i side- og høydemodus
  • Maksimal oppløsning WQHD (Wide Quad High Definition) med 2560x1440 piksler (27 tommer) og 1920x1200 (24 tommer)
  • Responstid: 5 ms
  • Tilkoblinger: 2 x DVI
  • USB 3.0-hub med fire utganger samt Display Port 1.1
  • Strømforbruk: 69 watt i normalmodus
  • Eco Vision lys- og bevegelsessensorer
  • TCO-, Energy Star- og Epeat Gold-sertifisert
  • Tre års garanti

Pris og tilgjengelighet

Samsung SA850 er ventet i butikkene nå i disse dager og veiledende priser ekskludert MVA er 5200 kroner på 27-tommeren og 3400 kroner på 24-tommeren.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen