Fargerikt og kompakt

I dag har enhver mobiltelefon med respekt for seg selv et innebygd kamera. Bildekvaliteten kan ennå ikke måle seg med et skikkelig fotoapparat, men blir stadig bedre.

Denne konkurransen kommer deg som forbruker til gode, ettersom det tvinger kameraprodusentene til å lage stadig bedre og billigere kompaktmodeller. Og i dag lanserer Canon fem nye slike, alle i deres meget populære PowerShot-familie.

Fargerike toppmodeller
A3300 IS og A3200 IS er Canons nye toppkameraer i PowerShot A-serien. De har begge 28 mm vidvinkel og 5 X optisk zoom. I tillegg har de optisk bildestabilisator, noe som kan gjøre underverker for deg som ofte tar bilder i litt dårlig lys.I tillegg kommer selvsagt en god del lur teknologi, blant annet Smart Auto som skal evaluere alle opptakssituasjoner og automatisk sørge for best mulige innstillinger. Også verd å nevne er bevegelsesgjenkjenning og mulighet for å låse fokus på objekter i fart. Dessuten har de miniatyreffekt og forskjellige andre filtre for deg som er i det kreative fotohjørnet.

De tar også film med 720p HD-oppløsning.

Hovedforskjellen på de to modellene er at A3300 IS har 16 megapiksler og LCD-skjerm på 3 tommer, mens A3200 IS har 14,1 megapiksler og 2,7-tommers skjerm.

Veiledende pris PowerShot A3300 IS: kroner 1399,-
Veiledende pris PowerShot A3200 IS: kroner 1299,-Kraftig mellomklasse
Rykker vi ned til mellomklassen finner vi to nye modeller her også. PowerShot A2200 og A1200 får deg også under den magiske tusenkronersgrensen, uten at du nødvendigvis skal føle at du savner noe viktig. Begge kameraene har 28 mm vidvinkel, 4 X optisk zoom og en LCD-skjerm på 2,7 tommer.

I mangel av optisk bildestabilisator som vi finner på toppmodellene, har vi her i stedet fått på plass et Blur Reduction-program for å motvirke uskarpe bilder. Ellers har de som sine dyrere storebrødre Smart Auto, bevegelsesgjenkjenning, effekter, filtre og filming i 720p.

Men det er også et par forskjeller på de to modellene. A2200 har oppladbart batteri og er den tynneste modellen i A-serien per dags dato. Den har også 14,1 megapikslers oppløsning, mens A1200 har 12,1 megapiksler. Verd å merke seg er dessuten at A1200 går på vanlige AA-batterier, noe som kan være kjekt dersom dersom du av og til er langt unna strøm eller lader.

Veiledende pris PowerShot A2200: kroner 999,-
Veiledende pris PowerShot A1200: kroner 899,-Enkelt og greit
Går du ned ytterligere en hundrelapp fra A1200 finner du PowerShot A800. Dette kameraet virker kanskje enkelt, men poenget er nærmere at det skal være enkelt å bruke. Det har fremdeles flere av egenskapene du finner i de dyrere modellene, som Smart Auto og Blur Reduction. Film i HD-oppløsning har det dog ikke.

A800 tar bilder med 10 megapiksels oppløsning, har 3.3 X optisk zoom og 2,5-tommers LCD-skjerm. Vi nevner også at A800 i likhet med A1200 bruker AA-batterier.

Samtlige modeller har salgsstart i februar måned, bortsett fra A1200 - denne kommer i butikkene først i mars.

Sjekk også ut Canons nye videokameraer.

Kilde: Pressemelding Canon

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen