Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen
(Bilde: Pimoroni)

Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen

Pibow Rainbow er et av de første som er bygget for Raspberry Pi Model B+.

Den svært populære minidatamaskinen Raspberry Pi er midtpunktet i utallige kreative, tekniske hobbyprosjekter som omfatter alt fra hjemmelagde Game Boy-konsoller til Google Glass-konkurrenter og smarttelefoner.

Raspberry Pi trenger imidlertid ikke å kun bli benyttet som en komponent, men kan selvsagt også brukes som en egen, selvstendig maskin. I så måte bør man imidlertid pakke mini-PC-en inn i et eller annet, siden kortet i utgangspunktet leveres helt «nakent».

Foto: Pimoroni

Nytt kabinett for Raspberry Pi Model B+

Vi har allerede sett flere varianter av Raspberry Pi-kabinetter, inkludert hjemmesnekrede utgaver. Som nettstedet Geek melder har det nå dukket opp en ny modell av det iøyenfallende slaget.

Produsenten Pimoroni har nemlig lansert en ny versjon av Raspberry Pi-kabinettet Pibow Rainbow, som er prydet med alle regnbuens farger. Kabinettet er trolig blant de aller første som er bygget spesifikt for den nylig oppgraderte utgaven av Raspberry Pi, Model B+.

Bygges lagvis

Det betyr blant annet at kabinettet gir tilgang til de to ekstra USB-portene, i tillegg til alle de øvrige portene. I likhet med de andre Pibow Rainbow-modellene består kabinettet ellers av «lag» i ulike farger som legges oppå hverandre, hvorav det øverste og nederste laget er gjennomsiktig.

Lagene er skåret ut med laser i akrylplast og krever ingen verktøy for å sette sammen. Til sammen veier den nye Pibow Rainbow-modellen beskjedne 92 gram. Produktet kan bestilles fra Pimoroni for 12 britiske pund, litt under 130 norske kroner. Om du har en 3D-printer hjemme er du kanskje i stand til å lage noe lignende selv?

Raspberry Pi begynner å få en del konkkurrenter:
HummingBoard kommer i tre forskjellige utgaver »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen