Fargerike Inspiron-modeller lanseres

De nye modellene kommer i 15,4- og 17-tommers utgaver med enten Intel- eller AMD-prosessor.

15,4 tommer

Disse maskinene blir levert med skjermkort som er integrert i brikkesettene eller fra Nvidia, både Geforce 8400M GS og 8600M GT kan velges på disse maskinene. Hele fire forskjellige skjermer kan velges etter ønske. Alt fra den vanlige oppløsningen på 1280x800 piksler (WXGA) og en utgave med kontrastbelegg, via 1440x900 (WXGA+) og til slutt 1680x1050 (WSXGA). WXGA+ er en svært uvanlig oppløsning på maskiner med 15,4 tommers skjermer, men har begynt å bli vanlig på de litt mindre 14,1" modellene. Dette kan være et godt valg for de som ønsker en mellomting av WXGA- og WSXGA-oppløsningene.

Vekten er fra 3 kg, og modellene er tilgjengelig for kjøp allerede.

17 tommer

Inspiron 1720 er logisk nok Intel-utgaven, mens 1721 kommer med AMD-prosessorer, også disse maskinene kan spesifiseres likt utenom prosessoren. Her er det to forskjellige oppløsninger, nemlig 1440x900 (WXGA+) og 1920x1200 (WUXGA). Skjermen med den minste oppløsningen kommer i to utgaver, en med kontrastbelegg og en uten. WUXGA-utgaven leveres med kontrastbelegg som standard.

Skjermkortene er de samme som modellene ovenfor. Det vil med andre ord si ATI Radeon 1270, Intel X3100, Nvidia Geforce 8400M og 8600M GT. Disse modellene har fått mulighet for to interne harddisker og numerisk tastatur, noe de gamle 17-tommermodellene fra Dell ikke hadde.

Vekten er satt fra 3,5 kg.

I forhold til tidligere har Dell fått et innebygget webkamera på alle de nye modellene og en mer omfattende minnekortleser. I tillegg til SD støttes MS og xD i de aller fleste utgaver disse kommer i.

For å gjøre maskinen mer til sin egen kan man velge mellom åtte forskjellige farger på skjermlokket. Dette er hele lokk og ikke deksler som Dell har brukt tidligere. Som vanlig har de forskjellige fargene fått spenstige navn som Bubblegum Pink, Espresso Brown, Sunshine Yellow og lignende. Sort, hvitt, gult, grønt, rødt, brunt, blått og rosa sier nok mer for de fleste av oss.

De nye Inspiron-modellene kan bli levert med en Blu-ray-leser.

Dell fjerner også Dimension-serien med stasjonære maskiner, og overfører Inspiron-navnet til de stasjonære maskinene for forbrukermarkedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen