Fargerik serie fra Olympus

Olympus er igjen på banen med nye kameraer. Denne gangen viderefører de sin linje men vannsikre kamera og et stort fargespekter.

Kameraet for vannkanten
Olympus har hatt flere kameraer skapt for strandkanten. Tidligere har de lansert Mju 850 SW og Mju 1030 SW. Disse to modellene videreføres nå i Mju 1050SW. Det nye kameraet kommer med 10 megapikslers oppløsning og tre ganger optisk zoom. Kameraet tåler kulde ned til ti grader og er skapt for å tas med ned til tre meter under vann. Du skal også kunne slippe kameraet i bakken fra en og en halv meters høyde uten å bekymre deg. Ifølge Olymps selv skal kameraet være svært enkelt å betjene, selv med hansker på.


Olympus Mju 1050SW skal tåle kulde, vann og støt.

Kameraet har ellers ansiktsgjenkjenningsteknologi og billedstabilisator. Kameraet kommer til salg i slutten av september og vil få en veiledende pris på 2790 kroner.

Les vår ekstremtest av forgjengeren 850 SW her.

Enkelhet i en liten boks
Sitt andre nye kamera, Mju 1040, vil komme i handelen noe tidligere. Dette kameraet vil ikke være støt og vannsikkert, men det vil ha på plass både ansiktsgjenkjenningsteknologi og billedstabilisator. Kameraet vil komme med oppløsning på 10 megapiksler og optisk zoom.

Til forskjell fra 1050 SW, så har Mju 1040 et slankere design og mer lysende farger. Her kan du velge mellom sølv, rød, gul og svart.  Ifølge Olympus har kameraet også en avansert automatikk som gjør det enklere for deg å ta bildene.

- Kameraet finner selv den beste innstillingen i en gitt situasjon. Du skal bare konsentrere deg om å fange motivet og trykke på utløseren, skriver de i sin pressemelding.


Olympus Mju 1040 er svært fargerikt på utsiden.

For avanserte fotografer kan dette kanskje bli vel enkelt, men for deg som kun vil ha minnene, og slippe å tenke for mye på innstillinger kan det kanskje være en god løsning. Kameraet vil ha en veiledende pris på 1690,-.

For den mer avanserte
Om du derimot vil ha noe kraftigere og mer avansert, så er kanskje Olympus Mju 1060 løsningen. Dette kameraet kommer med 10 megapikslers oppløsning og 7 ganger optisk zoom. Kameraet har en ekstra stor LCD-skjerm på tre tommer slik at du ekstra lett kan se på bildene dine sammen med venner. Kameraet kommer samtidig med ansiktsgjenkjenning, billedstabilisator og innebygd bruksanvisning. Alltid kjekt å ha med om du blir usikker på funksjonene.

Kameraet kommer i et slankere design enn tidligere modeller i Mju-serien og kommer i fargene grønn, svart og sølv. Kameraet vil være tilgjengelig mot slutten av september og vil ha en veiledende pris på 2690 kroner.


Olympus Mju 1060 skal være lite og slankt ifølge Olympus.

Kameraet for de naturglade
For deg som er ute etter naturopplevelsene, men vil ha minst mulig å bære på, så lanserer Olympus SP-565 UZ. Dette kompaktkameraet har en ekstra kraftig linse med 20 ganger optisk zoom. Ifølge Olympus skal du fint kunne ta gode bilder på lang avstand med dette kameraet.

- Du kan nå få ekstreme nærbilder av fugler, farlige dyr eller av ting som det ellers ikke ville være mulig å komme i nærheten av, skriver Olympus i sin pressemelding.


Olympus SP-565 UZ skal være skapt for de som liker naturbilder.

SP-565 kommer med ti megapikslers oppløsning, dobbel billedstabilisator og ansiktsgjenkjenning. Kameraet vil være tilgjengelig fra og med oktober og vil få en veiledende pris på 3490 kroner.

Se flere bilder av de nye kompaktkameraene her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen