Fargeglade, vanntette Samsunger

Heller ikke om disse har vi fullstendig informasjon, men det vi vet er at WP10, som slippes i april eller mai 2010 og får en veiledende pris i Norge på kr 1695,-, vil få 12 megapiksler og 5x optisk zoom.

Samsungs pressemelding sier ingen ting om brennvidden på optikken, utover dette, men vi antar at det ikke er snakk om den helt store vidvinkelen.

Uansett vil WP10 være garantert vanntett ned til 3 meter og få en 2,7" (6,9 cm) skjerm med 230 000 bildepunkter. Samsung presiserer også at kameraet vil være svært smalt, det vil si like under 2 cm tykt.

Ekte bildestabilisering får det desverre ikke, men det hadde vi egentlig ikke ventet heller til den prisen. Det det derimot får, er ansiktsgjenkjenning med både smile- og blunkefunksjon, og mulighet for videoopptak i 720p med 30 bilder per sekund.

Sistnevnte er noe man desverre ikke vil finne i Samsung ES73, som også annonseres i dag, men som ellers ser ut til å være en del bedre enn WP10. Blant annet vil ES73 få vidvinkel tilsvarende 27 mm på sin 5x optiske zoom.

Samsung ES73 slippes kanskje ikke i Norge
Samsung ES73 slippes kanskje ikke i Norge

ES73 blir ikke vanntett, men er gummiert på diverse kanter for å tåle støt og være ekstra motstandsdyktig mot støv og skitt. Samsung sier ingen ting om hvor kraftige støt kameraet skal tåle, men det må være trygt å anta at det dreier seg om mer enn et normalt kompaktkamera, som ikke er spesielt støtsikkert i det hele tatt.

Samsung har ennå ikke tatt stilling til hvorvidt ES73 skal slippes i Norge, så ta det ikke for gitt at den ikke dukker opp, men det er altså langt fra sikkert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen