Fargefest med Canon-kompakter

Fargefest med Canon-kompakter

Fargefest med Canon-kompakter

...og nye kameraer skal dele video trådløst.

Canon slapp i dag flere kompaktkameraer, i både budsjett- og entusiastklassen. Der det nye monsteret G1X er for entusiastene, slapp Canon også to andre kompaktkameraer, Ixus 125 HS og Ixus 500 HS. Dette skal være siste mote innenfor klikk-og-pek-fotografering, og har høy fokus på design og lommevennlighet. Kameraene skal komme i en haug med farger, og må kunne sies å være for en helt annen målgruppe enn G1X. Kameraene kan likevel filme i full-HD. 500 HS har sensorbrikke på 10,1 megapiksler, mens 125 HS sin er på 16,1. Objektivene til kameraene har en brennvidde tilsvarende henholdsvis 28-336mm og 24-120mm, mens lysstyrken er på f/3.4-5.6 (500 HS) og f/2.7-5.9 (125 HS).

Ixus 500 HS
Ixus 500 HS

Kameraene skal ha noe som kalles områdebasert hvitbalanse. Dersom man fotograferer innendørs og det er forskjellig belysning med forskjellig fargetemperatur, vil kameraene ta dette i betraktning og automatikken balanserer de forskjellige fargetemperaturene. Om det fungerer i praksis blir spennende å se.

En av de nye funksjonene som ble fremhevet under pressekonferansen var ansiktsgjenkjenning. Hvert kamera skal klare å kjenne igjen opptil tre ansikter i et bilde med navn, og kan dermed være hendig for familiefotografen. Kameraene kommer i februar og mars, og veiledende pris er på 2.999,- for 500 HS, mens 125 HS vil koste 2.299,- .

Canon Legria HFM52
Canon Legria HFM52

Oppdatert video
Canon slapp også seks nye videokameraer i Legria-serien. Tre i HFM-serien, M52, M56 og M506, og tre i HFR-serien, R38, R36 og R306. I følge Canon har det vært stort fokus på trådløs kommunikasjon under utviklingen av disse kameraene. De mener nå at det er enda lettere å dele og spille av video for venner og venner. Med enkle tastetrykk skal man kunne laste opp video trådløst til YouTube og iPhone/iPad, mens man også kan streame video i full-HD direkte til TV. Det er de tosifrede modellene som har denne funksjonaliteten, og de har også innebygget minne. De tresifrede modellene, HFM506 og HFR306, har ikke mulighet for trådløs tilkobling, men har i det minste doble minnekortplasser.

Canons nye videokameraer vil koste fra tre tusenlapper og opp mot seks tusen for de dyreste. Videokameraene har salgsstart i april.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen