Faretruende økning i datasvindel på nett


Forsøk på e-post-svindel ifjor

I løpet av de seks månedene stoppet Symantec nærmere 1,4 milliarder forsøk på phishing (informasjonsfisking). Så sent som i forrige uke ble det avslørt et omfattene forsøk på å svindle kunder i DNB NOR.

Knut Øyvind Blystad-Dammen i Protego sier til Pressekontoret.no trenden går mot stadig mer sofistikerte angrep og at man den siste tiden har sett en økning i svindelforsøk mot norske brukere.

I utlandet blir gjerne nordmenn visuelt oppfattes som lett bytte, men når det gjelder IT ser faktisk dette ut til å være like fremtredende. Norge har skaffet seg posisjon som en av de fremste IT-nasjonene i verden og står i dag ganske sterkt når det gjelder generell kunnskap blant brukerne. Skandinaver er også det segmentet på verdensbasis som er mest glade i Microsoft-produkter.

Sett i sammenheng med det stadig økende trusselbildet har Protego lansert et tilbud til privatmarkedet om fjerndrifting og sikkerhetsadministrasjon av PC-er - på samme måte som man har til bedriftskunder i dag. Tjenesten inkluderer anti-virus, anti-spyware og personlig brannmur. I tillegg kan brukeren når som helst kople seg opp mot en webbasert, kryptert backuptjeneste som kan ta sikkerhetskopier av viktige dokumenter og filer.

(Kilde: Pressekontoret.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen