Fare på ferde for operatørene

Post- og teletilsynet (PT) jobber for å sikre at konkurransen i markedet fungerer optimalt, og innimellom er det ikke alle operatørene som følger de kravene og pliktene de skal. Det skal bli verre i tiden fremover.

blir det bøter
Tilsynet har nemlig fått nye virkemidler for å sikre at regelverket følges. PT fikk adgang til å ilegge overtredelsesbot til personer eller foretak etter regelbrudd.

- PT vil i hovedsak bruke overtredelsesbot etter grove brudd på regelverket. I tillegg er vi bevisste på at overtredelsesbot kan være et effektiv virkemiddel mot slapphet og slendrian. For eksempel kan overtredelsesbot benyttes mot tilbydere som ikke følger krav om å oppgi informasjon til PT eller allmennheten, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Tøffe sanksjoner
I tillegg til overtredelsesbot har PT også anledning til å ilegges tvangsmulkt samtidig. Slik vil det være mulig å motivere operatørene til å følge reglene.

- Ved å gi overtredelsesbot og varsle tvangsmulkt samtidig, vil vi sette en stopper for at aktører gjentatte ganger bryter plikter, innretter seg innen fristen når tvangsmulkt blir varslet, og faller tilbake til gamle synder så snart ”faren er over”, sier Jensen, som også er fornøyd med at de har fått anledning til å bestemme når tvangsmulkten begynner å løpe.

Det har også blitt mulig for PT å stenge ned tjenester dersom aktørene ikke innretter seg etter å ha blitt ilagt tvangsmulkt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen