Dette er  ikke  det ferdige utseendet til Tesla Model X, men kanskje vi får se en ferdig versjon i kveld?
Teknofil
Dette er ikke det ferdige utseendet til Tesla Model X, men kanskje vi får se en ferdig versjon i kveld? (Bilde: Tesla)

Får vi endelig se Tesla Model X i kveld?

Tesla Motors har invitert til pressekonferanse.

I kveld kan bli første gangen vi får se den endelige versjonen av Tesla Model X. Det er i hvert fall det de aller fleste tror, ettersom Tesla Motors har invitert til pressekonferanse, melder Mashable.

Selskapet selv har ikke sagt hva de vil vise frem. Derimot har forhåndsbestillingen av Model X, deres første SUV, begynt for lengst. Ingen har likevel sett den ferdige versjonen ennå, så det er på tide at den får se dagens lys.

Mange utsettelser

Tesla Model X skulle opprinnelig komme i begynnelsen av 2014, men det ble det aldri noe av. Datoen ble flyttet til «sent 2014», men da november kom, fortalte Elon Musk at de måtte flytte lanseringen til 2015.

I januar bekreftet Elon Musk at Teslas første SUV ville lanseres i år. Med mindre du var blant de første til å forhåndsbestille den, vil du imidlertid ikke kunne få en Tesla Model X før i 2016.

Få detaljer

Til tross for at vi har en god idé om hvordan den endelige versjonen vil bli, har ikke Tesla lettet på sløret. Vi vet at den vil være en SUV, og dermed en del høyere enn Model S. Den vil ha såkalte «Falcon Wing»-dører som åpner seg vertikalt, og den vil være den første elbilen som kan dra en tilhenger med et hengerfeste.

Derimot vet ingen hvor mye den nye modellen skal koste. Det er naturlig å anta at Model X blir dyrere enn dagens Model S, som strekker seg fra 500 000 til over 700 000 kroner, men dette ville ikke Tesla uttale seg om.

Tesla-sjefen Elon Musk har tidligere uttalt at han tror Model X vil doble Tesla-salget, og øke interessen for selskapets biler i Kina.

Her ser du Elon Musk vise frem «Falcon Wing»-dørene.

Her i Norge kan det også tenkes at en SUV vil bli populær, til tross for at de spesielle dørene gjør at skibokser er utelukket. Har du en lav garasje kan det kanskje også bli problematisk å åpne dørene uten at de dunker i taket. Fordelen er imidlertid at du kan ha en smal garasje, ettersom dørene åpnes nesten rett opp. 

Bare spekulasjoner

Før Elon Musk går på scenen i kveld aner vi ikke hva han vil snakke om, eller hva de vil vise frem. For alt vi vet vil de heller snakke om hus-batteriene de viste frem for noen måneder siden, eller kanskje avsløre noen flere detaljer om den kommende «folkebilen» Model 3

Pressekonferansen begynner klokken 20:00 norsk tid i kveld (fredag). 

Mange gleder seg til Teslas billigbil: 
Tesla Model 3 kan bli to biler, ikke én »

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen