Illustrasjonsbilde. (Bilde: Dkroetsch, redjar, Wikimedia Commons)

Far lagde flyvende drone for å passe på sønnen

Følger sønnen til bussholdeplassen hver dag om vinteren.

En far i den amerikanske delstaten Vermont fikk nok av å gå fram og tilbake til bussholdeplassen i vinterkulda for å følge sønnen, og kokte i hop en unik løsning på problemet.

Ved hjelp av et automatisert kvadrokopter med videokamera, er han i stand til å følge sønnen fra hjemmets lune varme. Men det å få i stand en flyvende følgesvenn for sønnen byr på en rekke problemer.

Skumgummi og smarttelefon

Det første faren gjorde var å kjøpe et grunnleggende kvadrokopter-sett, som han raskt fikk opp i lufta. Deretter la han til nye bein av skumgummi for å sikre mykere landinger.

Når det gjaldt videokameraet, er det enkle ofte det beste. Faren festet en gammel smarttelefon til den flyvende dronen, og koblet videochatten til en PC hjemme.

Det er mulig å programmere kvadrokopteret til å fly i faste mønstre, men dette tar ikke hensyn til at sønnen kan velge ulike ruter til bussholdeplassen hver dag. For å løse denne utfordringen, la faren en GPS-sender i ryggsekken til sønnen, som kvadrokopterer ble instruert til å følge fram til bussholdeplassen.

Fremdeles ikke sikkert

Faren møtte på flere andre utfordringer i tillegg. Batterikapasitet, vind, greiner og ulik høyde i terrenget er alle faktorer som bidrar til å gjøre programmeringen av den flyvende følgesvennen vanskelig.

Når det gjelder sikkerheten i henhold til kvadrokopteret, er faren fremdeles ikke tilfredsstilt. Ifølge ham vil han holde det rundt fem meter unna sønnen, mens sønnen selv syns det er stas med en flyvende robotvenn.

Vet du om noen stilige hjemmeløsninger som dette? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: IEEE Spectrum)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen