(Bilde: iStockphoto)

Får ikke beslaglegge mobiler som brukes i timen

Nye ordensregler i Oslo-skolen.

Elever som surfer på nettet, sjekker Facebook eller spiller spill på mobilen i timen vil fra nyttår ikke lenger risikere å få mobiltelefonen beslaglagt av læreren. Det skriver NRK.

Et nytt ordensreglement som trer i kraft for Oslo-skolene gjør at praksisen med å inndra elevers mobiltelefoner ikke lenger vil være tillatt. De nye reglene gjelder fra første trinn i grunnskolen til voksenopplæringen.

– Jeg synes det er bra at man slipper å få beslaglagt telefonen. Noen er litt vel avhengige av den, og da er det kjipt å ikke ha den etter skolen, sier elev Snorre Johansen ved Skøyenåsen ungdomsskole til NRK.

Vanskelig å få tilbake telefonen

Skolen har 470 elever, og hittil i høst har 14 elever fått telefonen inndratt. Ifølge leder for elevorganisasjonen Axel Fjeldavli har det vært tilfeller hvor telefoner har vært inndratt i flere dager, og det skal ha vært mye byråkrati for å få telefonene tilbake. I noen tilfeller har elevene måttet ta med seg foreldrene til skolen for å få telefonen tilbake.

Undervisningsdirektør Åse Wilheim Amble tror de nye reglene vil gjøre det vanskeligere for elevene å holde seg unna spill, Facebook og andre aktiviteter på mobilen. Byråd for kunnskap og utdanning Torger Ødegaard (H), sier de ikke har fått reaksjoner på de nye reglene.

– Dette er et overordnet ordensreglement for hele Oslo-skolen, og så har skolene sine lokale regler i tillegg. Men beslaglegging av mobiltelefon vil uansett ikke være lov, sier Ødegaard.

(Kilde: NRK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen