Får Facebook tommel ned-knapp likevel?
Teknofil
(Bilde: (C) Ted SOQUI/Corbis (All Over Press))

Får Facebook tommel ned-knapp likevel?

Mark Zuckerberg virker ikke lenger helt fremmed for ideen.

Liker-knappen har nok vært delvis avgjørende for at Facebook har fått den vanvittige oppslutningen som det har. Knappen gjør det kjapt og enkelt å uttrykke noe positivt om et innlegg eller et bilde, noe som skaper aktivitet i det sosiale mediet.

Mange av brukerne har likevel savnet en motsats til tommel opp-knappen som med et klikk sier at du liker noe. Det egner seg for eksempel ikke alltid hvis du ønsker å vise medfølelse for noen som har delt at de har mistet som som står dem nær, mistet jobben eller har blitt syke. Ei heller hvis du kort og godt vil vise at du ikke er enig med det personen har skrevet.

Nå skriver Mashable at Facebook-sjef Mark Zuckerberg og hans team omsider har vurdert å innføre en funksjon som uttrykker misnøye også. Dette kom frem under en spørretime på Facebooks hovedkvarter i California. Han sa imidlertid at det neppe ville komme en knapp som det stod «dislike» (liker ikke) på. Snarere ønsket de å gi brukerne noen alternativer som uttrykte «noe annet enn liker».

Tommel ned?

YouTube har gjort det enkelt med en tommel opp- og en tommel ned-knapp som brukerne raskt kan bruke til å bedømme videoer. Det fungerer fint der, men det spørs om det ikke blir ramaskrik dersom en tenåring skulle legge ut en selfie, for så å bli bombardert med tomler vendt ned. Slike hendelser at Facebook tidligere brukt for å forklare hvorfor de ikke lagde en «Liker ikke»-knapp.

Tommel-symbolet virker likevel som det mest naturlige valget, ettersom Facebook allerede blir så sterkt assosiert med tommel opp-knappen sin. Den kommer de neppe til å fjerne med det første. Zuckerberg selv har åpenbart ikke løsningen klar riktig ennå, men han har i alle fall definert problemet: 

– Alle føler at de bare trenger å trykker Liker-knappen, og det er en viktig måte å sympatisere med noen eller vise dem empati. Men det er også noen tilfeller der du like enkelt ønsker å uttrykke noe med ett klikk hvor en «liker» ikke virker passende, sa Zuckerberg under spørretimen.

Savner du en «ikke liker»-knapp på Facebook? Si din mening i kommentarfeltet!

Nå blir det lettere å finne kjendiser på Instagram
Var det tonyhawk eller tony_hawk? »

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen