Fant opp ny måte å filme i 3D

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forskere ved Ohio State University har funnet en ny og revolusjonerende måte å filme i 3D på, melder Popular Science. Det er likevel en stund til vi ser teknologien i vanlige kameraer.

I motsetning til vanlig 3D-filmteknologi, som krever to separate objektiver, trengs det med denne teknologien kun en linse. Det er utformingen på linsen som utgjør forskjellen.

Trikset går ut på å forme objektivet som en diamant, med hele ni forskjellige kanter. På denne måten skal kameraet kunne se objektet fra ni forskjellige vinkler, mens det blir filmet. Et program skal kunne samle informasjonen fra alle vinklene og slå dem sammen til et 3D-bilde. Nedenfor kan du se et eksempel på dette med et bilde av en penn sett ifra hele ni vinkler.

Det er ennå uvisst når denne teknologien vil være tilgjengelig rent kommersielt, eller om noen kameraprodusenter allerede er igang med dette. For øyeblikket brukes kameraet kun for å filme mikroskopiske objekter, vi får håper dette blir tilgjengelig om ikke så altfor lenge.

Les også: Kamera mindre enn et riskorn

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen