Fant opp ny måte å filme i 3D

Forskere ved Ohio State University har funnet en ny og revolusjonerende måte å filme i 3D på, melder Popular Science. Det er likevel en stund til vi ser teknologien i vanlige kameraer.

I motsetning til vanlig 3D-filmteknologi, som krever to separate objektiver, trengs det med denne teknologien kun en linse. Det er utformingen på linsen som utgjør forskjellen.

Trikset går ut på å forme objektivet som en diamant, med hele ni forskjellige kanter. På denne måten skal kameraet kunne se objektet fra ni forskjellige vinkler, mens det blir filmet. Et program skal kunne samle informasjonen fra alle vinklene og slå dem sammen til et 3D-bilde. Nedenfor kan du se et eksempel på dette med et bilde av en penn sett ifra hele ni vinkler.

Det er ennå uvisst når denne teknologien vil være tilgjengelig rent kommersielt, eller om noen kameraprodusenter allerede er igang med dette. For øyeblikket brukes kameraet kun for å filme mikroskopiske objekter, vi får håper dette blir tilgjengelig om ikke så altfor lenge.

Les også: Kamera mindre enn et riskorn

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen