Fant igjen stjålet kamera med online-sporing

Profesjonell fotograf ble frastjålet fotoutstyr for 9000 dollar.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var under et fotooppdrag for Getty Images ifjor at den profesjonelle fotografen John Heller opplevde det som kan karakteriseres som en fotoenstusiast`verste mareritt. Hans Nikon D3 med utstyr til en verdi på hele 9000 dollar ble stjålet under oppdraget. Uten å vite hvordan det skjedde og med ingen vitner som kunne hjelpe ham med å oppklare ugjerningen måtte Heller raskt innse at hans dyrebare utstyr var tapt for alltid.

Sporer opp serienummer

Men takket være nett-teknologi og EXIF-informasjon fra hans kamera fikk saken en ny og uventet vending. I et desperat forsøk på å finne igjen kameraet, gjorde han et søk på kameraet ved hjelp av gadgettrak.com et gratis nettprogram som finner igjen bilder tatt av et bestemt kamera. Heller hadde informasjon om kameraet tilgjengelig, og trengte bare å taste kameraets serienummer for å få relevante treff. Serienummeret til kameraet lagres automatisk på alle bilder som blir tatt, dermed finner gadgettrak alle publiserte bilder som finnes på nettet.

Offer for tyveri: Det var dette utstyret fotografen ble frastjålet under et fotooppdrag ifjor. Verdien skal ha vært på rundt 9000 dollar.
Offer for tyveri: Det var dette utstyret fotografen ble frastjålet under et fotooppdrag ifjor. Verdien skal ha vært på rundt 9000 dollar.

Og heldigvis for Heller og politiet var kameraet blitt godt brukt i tiden etter tyveriet. Bildene han fant på nettet ledet til en annen fotograf som hevdet å ha kjøpt kameraet av en privatperson noen måneder før. Om dette stemmer vites ikke da saken i skrivende stund fortsatt er under etterforskning, melder Gadgettrak på sine nettsider. Imidlertid fikk Heller kameraet tilbake sin mest dyrebare eiendel takket være den kostnadsfrie sporingstjenesten.

Les også:Finn tyvegodset på nett.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen