(Bilde: Micha Klootwijk/Shutterstock)

Fant kritiske sikkerhetshull – oppdater Firefox nå

Flere farlige, store hull er nå tettet.

Den populære nettleseren Firefox er nå i sin 25. versjon, en versjon som byr på et nytt visuelt brukergrensesnitt sammenlignet med de tidligere versjonene: Rette linjer er byttet ut med et avrundet utseende, i likhet med Google Chrome, i tillegg til at nettleseren generelt sett har blitt mer minimalistisk.

Nå viser det seg at både den nyeste versjonen av nettleseren og flere av Mozillas andre produkter har en serie av alvorlige sikkerhetshull. Selskapet har nå utstedt 10 sikkerhetsoppdateringer som favner tre versjoner av nettleseren, som inkluderer både versjon 24 og 25.

Helt siden versjon 12 av nettleseren ble lansert, har Firefox automatisk oppdatert seg selv – ofte uten at du har lagt merke til det. Selv om det er lenge siden du faktisk lastet ned Firefox har du trolig en av de nyeste versjonene. De versjonene som hadde problemer som nå er rettet, er Firefox 25.0 Firefox ESR 24.1, Firefox ESR 17.0.10, samt e-postklienten Thunderbird i versjon 24.1 og Thunderbird ESR 17.0.10. I tillegg er Seamonkey 2.22 også rettet.

Sikkerhetshullene skal gjøre det mulig for hackere å omgå adgangsrestriksjonene i nettleseren, for å både kunne hente ut personlig informasjon og sette maskinen din ut av spill. En av oppdateringene tar seg også av nettleserens minne, som Mozilla sier kan misbrukes av kompetente hackere.

Slik oppdaterer du

For å få med deg de siste sikkerhetsoppdateringene, er det bare å tvinge Firefox til å oppdatere. Det gjør du slik:

På Windows: Trykk på den oransje Firefox-knappen øverst til venstre, og velg «Hjelp». Nederst i menyen finner du knappen «Om Firefox». Trykk på den og nettleseren vil automatisk se etter og laste ned nye oppdateringer. En omstart av nettleseren er nødvendig, og så er den oppdatert.

På Mac: Gå inn i Firefox, og trykk på «Firefox» øverst i filmenyen. Der trykker på «Om Firefox», og nettleseren vil automatisk se etter og laste ned nye oppdateringer. En omstart av nettleseren er nødvendig, og så er den oppdatert.

Java har vært utsatt for en serie av alvorlige sikkerhetsbrudd:
Slik blir du kvitt Java for godt – uten å miste nettbaken »

(Kilde: Mozilla, via EPN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen