– Fant 600 farlige ladere i butikkhyllene

Mobilladere og strømforsyninger til datamaskiner var verstingene.

En gruppe "Trading standards"-offiserer skal ha avduket et stort antall farlige mobilladere i elektronikkbutikker nord i London rett før jul. Trading standards-offiserer er ansatte under myndighetene som blant mye annet har som jobb å identifisere potensielle farer, som for eksempel usikre elektroniske enheter.

Mange utrygge ladere

I dette tilfellet fant de nesten 600 enheter som de karakteriserte som "utrygge". Hvor mange trygge ladere de fant har de imidlertid ikke sagt noe om, og det er derfor usikkert hvor stor andel av laderne som ble karakterisert som utrygge. I tillegg er ikke kriteriene for å bli karakterisert som utrygge kjent.

Uoriginale ladere til mobilen og til bærbare datamaskiner var de verste produktene, ifølge offiserene. Noen av strømforsyningene skal ha sluttet å virke umiddelbart når de ble testet, mens andre virket men ble karakterisert som utrygge å bruke.

De farligste produktene skal ha blitt fjernet fra hyllene. I tillegg til strømforsyninger ble blant annet julelys og bordlamper fjernet.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen