– Fant 600 farlige ladere i butikkhyllene

– Fant 600 farlige ladere i butikkhyllene

Mobilladere og strømforsyninger til datamaskiner var verstingene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En gruppe "Trading standards"-offiserer skal ha avduket et stort antall farlige mobilladere i elektronikkbutikker nord i London rett før jul. Trading standards-offiserer er ansatte under myndighetene som blant mye annet har som jobb å identifisere potensielle farer, som for eksempel usikre elektroniske enheter.

Mange utrygge ladere

I dette tilfellet fant de nesten 600 enheter som de karakteriserte som "utrygge". Hvor mange trygge ladere de fant har de imidlertid ikke sagt noe om, og det er derfor usikkert hvor stor andel av laderne som ble karakterisert som utrygge. I tillegg er ikke kriteriene for å bli karakterisert som utrygge kjent.

Uoriginale ladere til mobilen og til bærbare datamaskiner var de verste produktene, ifølge offiserene. Noen av strømforsyningene skal ha sluttet å virke umiddelbart når de ble testet, mens andre virket men ble karakterisert som utrygge å bruke.

De farligste produktene skal ha blitt fjernet fra hyllene. I tillegg til strømforsyninger ble blant annet julelys og bordlamper fjernet.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen