Familietragedie annonsert på Wikipedia

Forrige mandag ble wrestling-stjernen Chris Benoit, hans kone og deres syv år gamle sønn, funnet døde i sitt hjem i Fayetteville i Georgia, USA.

Politiet mente det var snakk om en familietragedie hvor Chris Benoit hadde tatt livet av sin kone og deres barn, før han tok sitt eget liv.

Kommentert to ganger
Men 14 timer før likene offisielt ble funnet av politiet, var meldingen om deres død lagt ut på nettleksikonet Wikipedia.

Wrestling-stjernens oppslag ble forandret hele to ganger tidlig mandag morgen. I den første meldingen stod det ”Johnny Nitro vil ta over for Chris Benoit i ECW Championship kampen i Vengence. Benoit må stå over av personlige grunner som en følge av hans kone Nancy sin død.”

Meldingen ble raskt fjernet av en moderator. Moderatoren mente meldingen manglet kilder. Denne første meldingen ble publisert klokken 00:01 lokal tid.

Ny kommentar
En time senere etter dukket en ny kommentar opp på oppslaget.  Her stod det igjen at Benoit gikk glipp av kampen som en følge av hans kones død. Denne gangen stod det også at informasjonen kom fra flere nettsteder med fokus på wrestling.

De døde ble ikke funnet før klokken 14:30 lokal tid. Både politi og Wikipedia-moderatorer forsøker nå å finne ut hvem som la ut meldingene.

Trodde det var dårlig spøk
Cary Bass fra Wikipedia sier til Times Online at den første meldingen kom fra en IP-adresse basert i Stamford, Conneticut. Den andre meldingen kom fra en adresse lokalisert i Sydney, Australia.

Meldingene ble først ansett som dårlige spøker, men etter hvert forstod moderatorene på Wikipedia alvoret i saken.

- Det ble ikke klart før noen la to og to sammen og forstod at kommentarene var lagt inn av noen som visste om drapene, sier Bass til Times Online.

Beklager kommentar
Brukeren fra Conneticut, som la inn den første meldingen, dementerer selv at han visste noe som helst konkret om hendelsen. I en kommentar rundt saken på Wikipedia har han lagt inn en ny melding. Her beskriver han det hele som et utrolig sammentreff.

- Jeg er her for å kommentere på Wikipedia meldingen som ble lagt inn av meg selv. Jeg vil kun si at det far et utrolig sammentreff… Jeg leste rykter og spekulasjoner om dette online og et av ryktene nevnte at Benoit sin kone kunne være død. Jeg ønsker ikke å identifisere meg selv så jeg kan holde meg og min familie utenfor denne saken siden de ikke har noe med den å gjøre. Jeg har overhode ingen tilknytning verken til WWE eller Benoit selv. Jeg er kun en vanlig person som la ut en uheldig kommentar til feil tid som medførte at saken fikk mye oppmerksomhet. Jeg håper med dette å avslutte diskusjonen om noen visste om tragedien før den ble oppdaget.

Konfiskert materiale
Politiet skal nå ha identifisert denne personen og  konfiskert personens datamaskin. De vil ifølge ABC News undersøke hendelsen. Om personen visste om hendelsen før politiets funn kan saken bli rettslig forfulgt.

Politiet mener at Benoit tok livet av seg selv og sin familie som en følge av høyt inntak av steroider. De har derfor også hatt en razzia på hans lege sitt kontor for å konfiskere rapporter og annet relevant materiale.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen