Falske sikkerhetsoppdateringer

Det er oppdaget falske Windows-oppdateringer på Internett som tilsynelatende kommer fra Microsoft. Oppdateringene spres via en lenke i e-postmeldinger. I stedet for å oppdatere Windows når brukeren klikker på lenken, blir den trojanske hesten Troj/DSNX-05 installert, som gjør at uvedkommende får kontroll over PCen din. Dette melder sikkerhetsbedriften Sophos.

Det som gjør meldingene ekstra farlige er at de ser ganske ekte ut, og kan derfor lure brukere til å tro at de virkelig kommer fra Microsoft. Er du i tvil kan du besøke sikkerhetsnettsiden til Microsoft for å sjekke om den aktuelle sikkerhetsoppdateringen virkelig kommer fra dem.

Det er viktig å huske på at Microsoft aldri sender ut sikkerhetsoppdateringer på denne måten. De har en egen nettside for å oppdatere Windows, eller du kan ordne det slik at oppdateringene blir installert automatisk.

Automatisk oppdatering av Windows

Bruker du Windows ME, 2000 (med minimum SP3) eller Windows XP, har du muligheten til å slå på automatisk oppdatering. Du kan slå på automatisk oppdatering via Kontrollpanel. Dobbelklikk på eget ikon som er ordnet for dette formålet.

Bruker du Windows XP, kan du høyreklikke på Min datamaskin, velge Egenskaper og Automatisk oppdatering. Sett en hake ved "hold datamaskinen oppdatert". Still inn "last ned oppdateringene automatisk..." og klikk på OK.

Kilde: CNET news.com

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen