Falske Nokia-er stoppet

Piratkopierte telefoner er et fenomen du kanskje først og fremst forbinder med Asia. Her hjemme har det så vidt vi vet ikke blitt solgt falske telefoner under kjente merkenavn, men akkurat det kan kanskje være i ferd med å forandre seg. I Finland ble det nemlig nylig oppdaget et stort parti falske Nokia-telefoner.

Hele 1600 telefoner ble beslaglagt av finske tollmyndigheter, som hadde store problemer med å skjelne de falske telefonene fra ekte vare. Smuglerne ble imidlertid avslørt av at telefonene ble fraktet i store kasser uten forpakning, ladere og bruksanvisninger. – Nokia transporterer ikke telefoner på den måten. De er alltid pakket i salgspakker som inneholder både bruksanvisninger og ladere, sier Veijo Mäntylä, talskvinne for finske tollmyndigheter, til den finske avisen Helsingin Sanomat.

Telefonene ble fraktet med et russisk Aeroflot-fly fra Kina til Helsinki. Derfra skulle de transporteres videre til Moskva med lastebil. Det antas at de falske telefonene er produsert i Kina.

Nokia har nå gått ut og advart mot falske telefoner. Riitta Mård, leder i Nokias kommunikasjonsavdeling, mener beslaget er et usedvanlig stort parti. – Piratprodukter er et alarmerende problem, og Nokia gjør alt hva selskapet kan for å forhindre problemet, sier Mård til Helsingin Sanomat.

(Kilder: Mobilsiden.dk, Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen