Falske Apple-butikker stengt i Kina

Falsk Apple Store stengt i Kina

Solgte eksemplarer av iPhone, iPad og Mac.

Det tok ikke lang tid før de kinesiske "Apple Stoer"-butikkene i Kina fikk myndighetene etter seg. Nå rapporterer Reuters at flere av butikkene i Kunming-distriktet har fått ordre fra myndighetene om å stenge dørene.

Etter en gjennomgang av 300 butikker i byen, fant myndighetene at fem selverklærte "Apple Stores" drev butikkene sine uten tillatelse fra Apple. De solgte alle ekte Apple-produkter, men to av butikkene blir nå bedt om å legge ned, etter at det ble oppdaget manglende papirarbeid og tillatelser.

Hva som skjer med de resterende tre "falske" butikkene er ikke nevnt.

LES OGSÅ: Sinte Apple-kunder vil ha pengene sine tilbake.

Avslørt av blogger

Inspeksjonene ble gjennomført etter at en amerikansk blogger oppdaget tre av butikkene i nabolaget sitt, og skrev et innlegg om det på bloggen sin "BirdAbroad". Saken har spredd seg som ild i tørt gress på nettet, og det tok ikke lang tid før nyhetene nådde de riktige menneskene i Kina.

Apple har kun fire genuine Apple Stores i Kina, men tillatter salg av produktene sine gjennom autoriserte utsalgssteder. Verken Apple eller selskapet som driver de 13 autoriserte Apple-butikkene i Kunming var tilgjengelig for kommentar i saken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen