Falske antispion-programmer

Bruken av spionprogrammer har økt kraftig i de senere årene. Dette er programmer som installeres uten at brukeren er klar over dette, og brukes gjerne til å øke effektiviteten av reklame. Slike programmer kan redusere Windows-ytelsen.

Når antispion-programmer er blitt så populære blant brukere i hele verden, er det svært fristende for bedrifter å misbruke denne muligheten. Nettstedet CNET har testet dette og funnet ut at antispion-programmet SpyBan installerer spionprogrammet Look2Me. Derfor er nå SpyBan fjernet fra nettsiden Download.com. Ikke alle er dog enige i at Look2Me er et spionprogram, noen hevder det er såkalt "adware", altså ikke like "slem" som et spionprogram.

Programvareprodusenten Kephyr mener antispion programmer som installerer spionprogrammer, kan egentlig kalles "trojanske hester", fordi de lurer brukere til å tro at de er noe annet enn de egentlig er.

Det finnes ganske mange programmer som påstår at de fjerner spionprogrammer, og en del av disse er gratis. Blant de mest populære er Ad-aware og Spybot, men disse to skal ikke være blant de som mistenkes for å installere spionprogrammer. Disse skal med andre ord være blant dem som anbefales.

Får du uønsket e-post (spam) som tilbyr deg gratis programvare, er det stor sannsynlighet for at programmet er et spionprogram.

(Kilde: CNET)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen