Falsk W800i i omløp

Julen nærmer seg. Selv om de fleste gleder seg til snø og ribbe, er det også en del av oss planlegger å snu nesen mot fjernere strøk, som for eksempel Asia. Mange benytter også anledningen til å handle litt i utlandet, siden markedene formelig flommer over av mer eller mindre gode tilbud.

Det er ingen hemmelighet at de kinesiske markedene ofte byr på kopier av alt fra DVD-er og klær til mobiltelefoner. Nå har det dukket opp en kopi av Sony Ericssons Walkman-modell W800i, som visstnok skal være mye rimeligere enn originalen.

Det er nettstedet Slashphone som bringer bildene av de falske W800i-modellene. Ved første øyekast ser de identiske ut, men et trenet øye vil raskt se forskjellene. Logoen øverst på telefonen er endret fra "Sony Ericsson" til "Music Mobile", som kopien heter. Walkman-logoen på bunnen har også blitt endret. I følge Slashphone skal også programvaren være noe annerledes enn programvaren i den originale W800i-utgaven.

Nettstedet har også listet opp noen argumenter som produsentene av de falske modellene angivelig skal ha brukt for å forsvare det de gjør. Her heter det blant annet at "Våre telefoner er billigere og har de samme multimediefunksjonene", "Vi har ikke brukt Sony Ericssons logo, så vi har ikke gjort noe galt" og "Vennligst støtt "falske" modeller, vi liker ikke japanske produkter".

Vi skrev tidligere om Samsung og LG, som i sommer meldte sin bekymring over at kinesiske butikker selger falske produkter med de store mobilprodusentenes logoer uten skrupler. En rapport viste at to tredjedeler av butikkene i fire store kinesieke byer selger forfalskede mobiltelefoner med Samsung- og LG-logoer på.

(Kilder: Slashphone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen