Falsk MSN Messenger


Bilde: f-secure.com

Sikkerhetsselskapet F-Secure melder om en ny orm som sprer seg via lynmeldingsprogrammet MSN Messenger og later som om den er en betaversjon av MSN Messenger version 8, men Microsoft har fortsatt ikke sluppet en betaversjon til vanlige brukere. F-Secure har allerede informert Microsoft om ormen.

Ifølge den falske lynmeldingen skal nettsiden msgr8beta.com angivelig tilby en lekket versjon av MSN Messenger 8 Beta, men brukere som klikker på lenken får installert en orm på PCen sin og ikke noen MSN Messenger. Ormen heter Virkel.F og gjør at MSN Messenger sender melding til alle i kontaklisten i MSN Messenger. Denne ormen har botnet-funksjoner som kan blant annet brukes til å ta over kontrollen av en infisert PC.

Tenk deg alltid nøye om før du eventuelt klikker på vedlegg eller lenker i lynmeldinger. Ønsker du å beskytte PCen ytterligere bør du installere et antivirusprogram som overvåker PCen kontinuerlig. Det finnes veldig mange slike programmer, men vi kan anbefale gratisprogrammet AVG Anti-Virus Free Edition. Det kan du laste ned her (for Windows). Du kan eventuelt lese mer om programmet på free.grisoft.com.

Kilder: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen