Falsk Lotto-Hilde sprer mulig virus på Facebook

Teknofil Falsk Lotto-Hilde sprer mulig virus på Facebook

Falsk Lotto-Hilde sprer mulig virus på Facebook

37 000 har hittil latt seg lure.

Hvis du får en melding på Facebook som hevder at den stammer fra Norsk Tipping, må du ikke trykke på den. Det er ennå usikkert hva som skjer når man trykker på meldingen, bortsett fra at det dukker opp pop-up-reklame. For å være på den sikre siden bør man altså ikke trykke i det hele tatt.

Slik ser meldingen ut:

Meldingen er "skrevet av" Lotto-Hilde, eller Hilde Wøhni Joakimsen som er hennes egentlige navn. Hun har derimot ikke vært ansatt hos Norsk Tipping på over et år, og verken hun eller tippeorganisasjonen har noe med meldingen å gjøre.

– Alvorlig hendelse

Wøhni Joakimsen oppdaget selv meldingen i går og har gått ut med en advarsel om at det er ugler i mosen. I dag jobber hun som journalist og programleder i NRK Troms og Finnmark.

Ifølge Facebook har hele 37 000 brukere trykket på meldingen. Magne Vikøren, kommunikasjonssjef i Norsk Tipping, forteller at selv om det ikke måtte være et virus det er snakk om, ser de likevel alvorlig på hendelsen.

Flere falske meldinger

– Vi liker ikke dette i det hele tatt. Falsk informasjon er alvorlig, og vi liker ikke at navnet vårt blir misbrukt for noe slikt, sier Vikøren til NRK.

I tillegg til meldingen fra "Lotto-Hilde", har det dukket opp enda en melding fra "Norsk Tipping", hvor det blir påstått at de skal dele ut én million kroner til 1000 stykker ettersom de har så mye penger. Dette er også en falsk melding, og Norsk Tipping presiserer at de aldri vil dele ut penger på denne måten.

Et generelt tips er: Vet du ikke hva en lenke leder til, da trykker du heller ikke på den.

(Kilde: NRK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen