Falsk antivirus sprer malware

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nettbrukere advares nå mot et nytt sikkerhetsprodukt som er blitt markedsført som et middel mot virus og spionprogrammer, men viser seg å være falsk.

Produktet heter Anti-virus-1 eller Antivirus2010 og bruker falske tester for å overbevise brukerne om hvor "bra" programmet er. Testene ser ekte ut fordi de stammer tilsynelatende fra kjente nettsteder som driver med slike tester.

Riktignok vises testene kun for brukere som allerede har installert programmet, men dette kan føre til at brukeren velger å beholde programmet.

Når programmet er blitt installert vil det konfigurere seg selv automatisk. Dette skjer blant annet ved å skriver noen ekstra linjer i filen HOSTS i Windows, noe som medfører at brukeren blir videresendt til en falsk nettside som ser ut som nettsider som PC Advisor, PC Magazine og Techradar.

Videre kommer programmet med sprettoppvinduer med falske advarsler om skadelige programmer som skal være installert på den aktuelle PC-en.

Les mer om Anti-virus-1 på bleepingcomputer.com.

Fjern skadelige programmer

Programmet Malwarebytes kan brukes til å fjerne Anti-virus-1 og eventuelt andre skadelige programmer – Malwarebytes kan lastes ned gratis fra download.com.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen