Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto (Bilde: shutterstock.com)

En fjerdedel av Samsung-inntektene tørket vekk

Inntektene fortsetter å falle for tredje kvartal på rad.

Inntektene til det sør-koreanske selskapet minsker for tredje kvartal på rad. Samsung sliter med salget av smartmobiler og en stigende won-kurs. De var nok en gang et stykke unna analytikernes estimater. Selskapet offentliggjorde egne beregninger av et driftsresultat på 7,2 billioner won, eller rundt 45 milliarder kroner, melder NTB. 

Vekst neste kvartal

Claire Kim, analytiker ved Daishin Securities Co i Seoul, er optimistisk til neste kvartal. — Samsungs inntjening vil øke igjen i tredje kvartal, hovedsakelig drevet av den eksplosive etterpørselen etter 4G-smartmobiler i Kina, hevder hun i en telefonsamtale med bloomberg.com.

Ifølge Wall Street Journal er det nemlig mange potensielle kunder som venter på utrullingen av et 4G nettverk. Det har vært uheldig for salget av Samsungs 3G-enheter på kort sikt. 

Videre fremstår Samsung selv som positive i en uttalelse til Bloomberg: — Selskapet har forsiktige forhåpninger om et bedre tredje kvartal med oppgraderingene av vårt smartmobil-utvalg.

Mest sannsynlig vises det da til blant annet lanseringen av Galaxy Note 4, som kan lanseres under årets IFA-messe i Berlin (startdato 5. september) og muligens den ryktede premiumversjonen av Galaxy S5, som kan få navnet Galaxy F. En oppgradert S5 er forøvrig allerede sluppet i Sør-Korea, og kan ifølge ryktebørsen også finne veien til andre markeder.

Knallhard konkurranse

Imidlertid kan salget av ryktede iPhone 6-modeller med større skjermer gripe direkte inn i Samsungs omsetning av store premium-mobiler i fjerde kvartal. Samtidig tar kinesiske produsenter av rimelige smartmobiler seg av den andre enden av markedet.  

Det gjør ikke saken noe bedre at forbrukerne venter lenger med å bytte ut nettbrett og fjernsyn, selv om skjermer med ultrahøy oppløsning solgte bedre i forbindelse med fotball-VM. 

I fjor falt aksjeverdien til Samsung med nesten 10 prosent. Det er første fall på årsbasis siden 2008 for selskapet.

 Les også: Veksten i smartmobil-salget vil falle kraftig i 2014

(Kilder: bloomberg.com, NTB, wsj.com)

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen