Færre Windows-mobiler i år

Microsoft ønsker å fokusere på færre telefoner.
Microsoft ønsker å fokusere på færre telefoner.
Microsoft-sjef Steve Ballmer skal presentere
Microsoft-sjef Steve Ballmer skal presentere "store nyheter" under årets Mobile World Congress i Barcelona.

I løpet av 2008 ble det solgt 20 millioner mobiltelefoner med Windows Mobile. Onsdag i forrige uke fortalte Microsoft-sjef Steve Ballmer at det kom flere enn 30 nye Windows-telefoner på markedet, og at 11 av disse har solgt i flere enn 1 million eksemplarer hver, skriver moconews.com.

Det er kanskje dette som er grunnen til at Microsoft fremover planlegger at det skal komme færre modeller med mobiloperativsystemet deres. I dag lisensierer de ut operativsystemet sitt til en rekke mobilprodusenter. Ifølge New York Times er det som et resultat av dette 140 Windows Mobile-modeller på markedet i dag.

Færre Windows-telefoner

Todd Peters, visepresidenten i Windows Mobile-divisjonen, sier til avisen at selskapet planlegger å bli mer konkurransedyktig ved å begrense antallet modeller som kommer på markedet.

Peters sier at selskapet heller vil ha færre enheter og være mer fokusert. Dette skal sikre bedre integrasjon mellom telefon og operativsystem. Det kan for eksempel bety at Windows Mobile fremover vil støtte færre skjermoppløsninger, for å gjøre utviklingen av både operativsystemet og programmer til det enklere, skriver Brighthand.

– Store nyheter

En utfordring Microsoft står overfor er at de ikke har samme kontroll på både operativsystem og telefoner slik konkurrentene har. Dette er fordi de, som på PC-er, bare tilbyr programvare, og ikke maskinvare. Under Mobile World Congress skal Steve Ballmer ifølge Peters presentere store Windows Mobile-nyheter, uten at han ønsker å være mer spesifikk.

Microsoft vil blant annet gi Windows Mobile mer "kjøtt på beinet" ved å utstyre alle telefoner med mer programvare og flere tjenester. I dag er det slik at det i stor grad er opp til mobilprodusentene å avgjøre hva som skal leveres av programvare på telefonene.

Noe av det Ballmer skal snakke om er å gi mobilprodusentene gode grunner til fortsatt å lage telefoner med Windows Mobile. Peters sier at Microsoft skal pumpe mer verdi inn i lisensen.

Hva som spesifikt menes med dette får vi vite under Mobile World Congress i midten av februar.

(Kilder: nytimes.com, brighthand.com, moconews.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen