Færre vil ha iPhone

Ifølge en rapport fra IDC, vil Apple tape markedsandeler i tiden som kommer. Frem mot 2014 er det Android og Windows som vil ha vekst, heter det i analysen. Også RIM går tøffere tider i møte, men selskapet bak BlackBerry vil likevel beholde en betydelig større del av markedet enn Apple, om vi skal tro IDC.

Her kan du lese vår test av BlackBerry 9105.

Vekst i totalmarkedet
I første halvår i år ble det solgt om lag 119,4 millioner smartmobiler, noe som er en oppgang på 55,5 prosent sammenliknet med samme periode i 2009. IDC-analytiker Kevin Resto, skriver i rapporten at veksten i smartmobilmarkedet vil fortsette å øke langt mer enn tidligere forventet.

IDC tror Android vil vokse fra dagens 16,3 prosent av smartmobilmarkedet, til 24,6 prosent i 2014. Windows Phone kommer i versjon 7, og er forventet å øke fra 6,8 prosent til 9,8 prosent, mens iPhone vil falle fra dagens 14,7 prosent ned til 10,9 prosent.

Symbian vil fremdeles være størst i 2014, men også dette OS-et er på vikende front. Frem mot 2014 vil andelen falle fra 40,1 prosent, til 32,9 prosent.

Les også: Derfor vil Symbian overleve.Stor usikkerhet
Vi skal ikke trekke IDCs analyse i tvil, men minner om at det fremdeles er mye som er usikkert rundt utviklingen av mobilplattformer. Apple skal komme med to oppdateringer av iOS 4 i nær fremtid. Windows Phone 7 er fremdeles ikke i salg, og BlackBerry kommer med versjon 6, som skal ha like bred appell til privatmarkedet som til businessbrukere. Symbian er i disse dager klare i versjon 3, og nye operativsystemer som Bada og MeeGo vil sikkert også kjempe om prosenter.

I grove trekk synes det i alle fall i øyeblikket som om det meste går Androids vei. Men 2014 er fryktelig lenge til sett i et mobiltelefonperspektiv.

Men IDC er ikke alene om å spå iPhone en dyster fremtid: - iPhone vil dø innen fem år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen