Færre og færre ønsker seg ny iPhone
(Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Færre og færre ønsker seg ny iPhone


Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvert eneste år spør analyseselskapet UBS tusenvis av mennesker om de har planer om å kjøpe en ny iPhone de neste 12 månedene.

Årets tall skal være de laveste på over fem år, hvor bare 18 prosent av de spurte sa de hadde planer om å kjøpe en iPhone de neste tolv månedene. 

Skuffet over iPhone Xr

I undersøkelsen har UBS intervjuet 6900 forbrukere i fem forskjellige land – Japan, Kina, Storbritannia, Tyskland og USA – hvor tallene var spesielt lave i USA og Kina. I USA sank tallet fra 21 prosent i fjor til 18 prosent i år, mens i Kina gikk det fra 23 prosent i fjor til 17 prosent i år.

Ifølge analyseselskapet har de økende iPhone-prisene ført til at flere velger å kjøpe eldre iPhone-modeller. Kombinert med svake salgstall for den nye «billigmodellen» iPhone Xr, som koster rett under 9 000 kroner her i Norge, har gjort at etterspørselen for Apple-mobiler har sunket. 

Hvis UBS' tall stemmer står 2018-modellene for bare 58 prosent av salget nå, mens nye modeller tidligere år har stått for mellom 70 og 75 prosent av salget. 

Forventer salgsfall

Hos Elkjøp er det iPhone 8 som har solgt best den siste tiden. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Som en følge av den fallende interessen for nye iPhoner, skriver UBS i et notat at de tror Apple vil selge to prosent færre enheter i 2019 enn tidligere år, men at inntektene vil øke med én prosent. 

Selskapet valgte i samme slengen å senke forventningene sine for Apple-aksjen fra 225 til 210 dollar. 

iPhone 8 selger best i Norge

Her i Norge har vi sett samme tendenser som UBS-rapporten nevner. I slutten av november snakket vi med Elkjøp som avslørte at det var iPhone 8 som solgt best hos dem denne høsten.

(Kilde: Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen