Facelift for Facebook

Nettsamfunnet Facebook har lenge lovet store endringer i designet sitt. De ønsker at siden skal bli langt mer brukervennlig og oversiktlig enn det den er i dag.

Nå er planene straks klare for lansering, men vil brukerne like dem?

Endrer profildesignet
Facebook lover nå at endringene i designet straks vil være på plass. Det er i første rekke profilsidene som vil gå gjennom en overhaling. I stede for en enkelt side, vil nå informasjonen deles opp over flere sider som du lett skal kunne navigere mellom. Det er spesielt din vegg, hvor andre kan legge igjen meldinger, bildene dine og informasjon om deg som vil bli bedre organisert.

- Vi opplevde at det ble generert utrolige mengder informasjon på folks profiler. Vi ønsket derfor et nytt design som gjør det enklere for folk å dele informasjon og å organisere innholdet på sine sider, forklarte Chamat Palihapitiya, ansvarlig for produktmarkedsføring hos Facebook, på et åpent pressemøte i går

Med designet ønsker også Facebook at det skal bli enklere for utviklere å skape applikasjoner som er nyttige for brukerne. Ikke minst at applikasjonene bedre kan integreres i designet.

Vil det bli godt mottatt?
Spørsmålet er om det nye designet vil bli godt mottatt av Facebooks mange brukere. Ifølge Cnet News er blant annet utviklere redde for at en designendring kan virke forstyrrende for brukere som har blitt godt vant med det eksisterende designet.

- Det nye designet tar bort muligheten for brukerne til å skape en unik profilside som de kan identifisere seg med. Selv Twitter ser ut til å gjøre en bedre jobb for at du skal kunne presentere deg selv, sier en utvikler som vil være anonym.

Det må bemerkes at Facebook aldri har vært den store nettsiden for å presentere deg selv annet enn ved enkle fakta. En designendring som vil forenkle siden vil trolig i så måte være en forbedring for de fleste brukerne av nettsamfunnet. Ut fra det vi kan tolke av bildene og videoene som er publisert som viser frem det nye designet, kan det tvert imot se ut som det er nettopp den personlige presentasjonen som blir bedre og enklere.

Facebook har enda ikke satt noen eksakt dato for når det nye designet blir lansert.

Om du er nysgjerrig på hvordan profilendringen blir seendes ut, kan du selv ta en titt på Facebooks eksempler her.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen