– Du kan røyke marijuana på Facebook, men ikke dyrke det
Teknofil

– Du kan røyke marijuana på Facebook, men ikke dyrke det

Tidligere ansatt har avslørt hvilke bilder som blir sensurerte.

  • Kommentarer (15)
  • Endret

Noen hver har erfart sensurpolitikken til Facebook, spesielt om man har publisert et bilde som er litt på kanten. Nøyaktig hva som regnes for å være over streken har aldri vært helt klart, i alle fall fram til nå.

En tidligere ansatt, som jobbet med å sensurere bilder brukerne publiserte, skal ha avduket retningslinjene som blir brukt internt i Facebook, skriver avisen The Guardian. Det er nettsiden Gawker som skal ha fått informasjonen fra tidligere medarbeider i selskapet oDesk, et firma Facebook hyret inn for å sensurere innhold.

I retningslinjene, som du kan lese her, går det fram at alle former for seksuell aktivitet, om det enn bare er simulert og ingenting kan ses, skal blokkeres.

Sår, skader og store mengder blod er imidlertid ok. Det samme er «knuste hoder, lemmer og så videre» så lenge innvoller ikke synes.

Retningslinjene som er lekket skal være én av sidene i et 17 siders hefte oDesk har fått fra Facebook, og det holder at bare én av Facebooks 850 millioner brukere rapporterer inn et bilde for at sensuravdelingen tar en nærmere titt.

Dette er farlig nærme fysj og fy.
Dette er farlig nærme fysj og fy.

Bilder med ørevoks er ikke tillatt. Fulle, sovende mennesker med tegninger i ansiktet er heller ikke lov.

Bilder og videoer av barn som går til fysisk angrep på andre barn er imidlertid greit, med mindre innholdet er postet for å plage barnet ytterligere.

Bilder eller tekst som beskriver ulovlig bruk av narkotika, er heller ikke lov. Unntaket er marihuana, så lenge det ikke går fram at personen som poster slikt innhold enten selger, dyrker eller vil kjøpe marihuana.

Facebook selv har tatt lekkasjen med tilsynelatende stor ro. Heller ikke medlemmene av Facebook virker særlig berørt. Nok mennesker har imidlertid vært bekymret for at personlig informasjon skal ha kommet på avveie til at Facebook har gått ut og forsikret om at informasjonen er trygg.

- Disse leverandørene gjennomgår strenge kvalitetskontroller og vi har implementert flere nivåer av beskyttelsestiltak for å sikre informasjonen til de som bruker tjenesten vår, heter det i en kommentar.

Selskapet oDesk har vært i drift siden 2005 og leverer også tjenester til blant annet Google, Wikipedia og AOL.

Oppdatert: Side3 har fått tilbakemeldinger fra personer i Wikipedia i Norge, som reagerer på at Wikipedia kobles til sensur av oDesk. Ifølge Jon Harald Søby, som skal ha skrevet over tusen artikler for det digitale leksikonet, blir ikke oDesk brukt til å sensurere Wikipedia. Han opplyser at oDesk kun fungerer som en plattform for freelancere til å få jobb.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen