Facebooks Android-app har blitt mer effektiv
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 140953558)

Facebooks Android-app har blitt mer effektiv

En tur til Afrika gjorde susen for Facebooks programmerere.

Det er ikke så ofte man får vite den direkte årsaken til at Facebook ruller ut oppdateringene sine. Den siste oppdateringen til selskapets Facebook-app har imidlertid fått en mer inngående forklaring, og den involverer – overraskende nok – en reise til Afrika.

Ufattelig treg app

Det høres kanskje merkelig ut, men det var altså etter en visitt til menneskets opphavskontinent at Facebooks utviklere bestemte seg for å oppdatere selskapets Android-app. 

Grunnen var rett og slett at de oppdaget hvor ufattelig treg den var dersom du utsatte den for billige telefoner uten særlig sprek maskinvare og mobilnettet som typisk finnes i u-land. For å teste dette kjøpte de en rekke slike telefoner, og resultatene ble presentert i et detaljert blogginnlegg av en av utviklerne, Alex Sourov.

Som nevnt opplevde utviklerne appen som nærmest ufattelig treg, men det var langt fra det verste. Den krasjet nemlig også gjentatte ganger i løpet av testperioden, og de Facebook-ansatte maktet også å bruke opp en hel måneds dataforbruk på under 40 minutter.

Måtte gjøre noe

Det er ikke alle steder på denne her at det er like gode mobiltelefonkår.
Det er ikke alle steder på denne her at det er like gode mobiltelefonkår.Foto: Shutterstock 144794197

Denne opplevelsen satte tydelig en støkk i utviklerne, som bestemte seg for at dersom appen skulle ha noen som helst mulighet til å spre seg til verdens store masser, måtte den få en real overhaling.

Og det fikk den.

For at appen skulle kjøre bedre på enkjerners-prosessorer sørget utviklerne for at appen ikke lenger lastet alle funksjonene umiddelbart, samt at nyhetsfeeden ble rykket frem i prioriteringslista. Samtidig byttet de bildeformat fra JPEG og PNG til Googles WebP-format, som forbruker mye mindre data. Bildene vil også først lastes i mobilens eget skjermformat, heller enn i et høyoppløselig bilde.

Dermed skal appen ha blitt mer effektiv, mer gjerrig og – ikke minst – en mye mer behagelig opplevelse over stort sett alle enheter. Og en annen bonus: selve appen har blitt 65 prosent slankere. 

Facebook sysler med andre ting også:
Her er selskapets Snapchat-konkurrent! »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen