Facebook vil slippe inn barn under 13

I dag har ikke barn under 13 år tilgang til Facebook på grunn av ulikt lovverk i forskjellige land – og da først og fremst den amerikanske Children's Online Privacy Protection Act.

Dette ønsker Facebook-gründer Mark Zuckerberg å gjøre noe med, som svar på kritikk mot den sosiale nettsiden ettersom de angivelig ikke gjør mer for å hindre brukere under 13 år i å delta.

En av motivene for å tillate barn adgang til Facebook er å fremme undervisning og læring på nett, ifølge Zuckerberg. Dette kom frem da han deltok på en konferanse om privat investering innen utdanning i forrige uke.

7,5 millioner under 13

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Selskapet har ennå ikke kommet med noen seriøse vurderinger om hvordan de eventuelt kan bidra med å fremme undervisning og gjøre det mer sikkert for barn på Facebook, ettersom de mener at forbudet har hindret dem i dette.

Ifølge en undersøkelse foretatt av Consumer Reports nylig, kom det frem at det er 7,5 millioner barn under 13 år på Facebook. Én million av disse har blitt trakassert, truet eller liknende i løpet av det siste året, slår undersøkelsen fast.

– Hvis forbudet blir fjernet, kan vi begynne å lære hva som virker. Vi vil ta mange forhåndsregler for å forsikre oss om at yngre barn er trygge, sier Zuckerberg.

Din mening

Hvordan kan Facebook eventuelt bli brukt innen undervisning og læring? Kan det bli brukt som en form for It's Learning som norske skoler og universiteter bruker?

Finnes det noen effektiv måte å forhindre barn adgang til spesifikke nettsider på, eller må foreldre rett og slett ta mer ansvar selv? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: Consumer Reports, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen