Facebook vil gi bort mobilnummeret ditt

Facebook har planer om å dele brukernes gateadresser og telefonnummer med annonsører, det vil si med tredjepartsutviklere og eksterne nettsider.

Den populære nettsiden avslørte disse planene allerede i januar, men planene ble lagt på is på grunn av reaksjoner fra sikkerhetseksperter, som mener tiltaket strider mot personvernet.

Facebook presiserer at den planlagte ordningen ikke blir droppet, men at implementeringen blir noe forsinket. Facebook vurderer å innføre innstillinger som skal gi brukeren bedre informasjon og kontroll over sensitiv informasjon. Selskapet vurderer også å innføre en ordning som gjør at informasjon fra brukere under 18 år ikke blir delt på denne måten.

Kritikerne mener den nye ordningen, dersom den blir innført, vil øke sjansen for at Facebook-brukere blir utsatt for svindelforsøk, spam og identitetstyveri. Og selv om brukeren får mer kontroll over personlig informasjon, og hvordan denne eventuelt skal deles, er det mulig å tråkke feil, og dele ut mer informasjon enn vedkommende egentlig ønsker.

Det skal nemlig svært lite til før en uoppmerksom bruker har trykket på feil knapper. En annen ting er at få brukere tenke på at slikt ville bli delt på andre måter enn tiltenkt.

– Dersom svindlerne får tak i telefonnummeret ditt, vil de ha muligheten til å stjele identeten din, sier Norman Sadeh-Koniecpol, professor ved Carnegie Mellon School of Computer Science til nettstedet huffingtonpost.com.

(Kilde: Huffingtonpost)

Kommentarer (20)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen