Facebook vet hvordan du ser ut og jakter på bilder av deg
Teknofil

Facebook vet hvordan du ser ut og jakter på bilder av deg

Tagging av bilder av venner og kjente er en sentral funksjon i Facebook, og i fjor lanserte det sosiale nettstedet en funksjon som gjenkjenner ansikter automatisk.

Hvis en venn tagger deg i ett bilde, vil teknologien bak Facebook skanne ansiktet ditt og gå på jakt etter treff i andre bilder fra den aktuelle vennen.

Gitt ut som standard

Denne funksjonen har kun vært tilgjengelig i USA inntil nylig, og nå har Facebook gitt ut tjenesten over hele verden – stort sett uten å informere brukerne på en klar måte.

Et viktig moment ved dette er at funksjonen er slått på som standard, noe som betyr at du plutselig kan bli automatisk tagget i en hel haug med bilder.

– Hensynsløst overfor personvernet

Sophos – et konsulentfirma for sikkerhet på Internett – sier at Facebook nok en gang ikke tar hensyn til brukernes personvern ved å lansere en slik tjeneste i forholdsvis stille ordlag.

Facebook har uttalt at de burde ha vært mer klare overfor brukerne når de lanserte den nye tjenesten.

Hvordan skru av?

Hvis du ønsker å skru av denne nye funksjonen, må du trykke på "Personverninnstillinger" under "Brukerkonto" oppe til høyre. Gå deretter til "Egendefinert" under "Deling på Facebook," og velg "Tilpass innstillinger."

Under "Ting andre deler" finner du "Foreslå bilder av meg til venner." Trykk på "Endre innstillinger" og deaktiver funksjonen. Dermed blir du ikke lenger automatisk foreslått tagget, men venner må isteden gjøre det manuelt.

(Kilder: Daily Mail, Facebook, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen