Facebook ved ny milepæl

Facebook

Mark Zuckerberg er en amerikansk programmerer som har opplevd eventyrlig suksess med Facebook, men han utviklet nettstedet sammen med tre andre studenter.

Prosjektet Facebook var opprinnelig ment som et internt nettsamfunn for studenter ved Harvard University i USA, men har i løpet av 5 år blitt et verdensomfattende fenomen.

Zuckerberg er av Time Magazine blitt kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer i 2008, og magasinet Forbes har kåret ham til verdens yngste milliardær.

Det populære sosiale nettstedet Facebook har i løpet av de siste månedene opplevd eksplosiv vekst. I mai var antall registrerte brukere 200 millioner, i juli var tallet blitt 250 millioner, og nå har antall brukere passert 300 millioner.

Dette er omtrent like mange brukere som hele befolkningen i USA, men mesteparten (rundt 70 prosent) av Facebook-brukere kommer faktisk fra land utenfor USA.

Gründeren, Mark Zuckerberg, sier også i sin blogg at Facebook nå begynner å tjene penger.

– Vi hadde forventet at vårt regnskap skulle komme i pluss i løpet av 2010, men kan med glede si at målet er nådd allerede i siste kvartal.

(Kilder: The Inquirer, PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen