Facebook utsatt for ormeangrep

Det sosiale nettstedet Facebook er nylig blitt angrepet av en orm, noe som avslører dårlig sikkerhet rundt applikasjoner. Det dreier seg tilsynelatenede om den samme ormen, men at det lages flere utgaver av den, og med forskjellige navn. Ormen legger ut lenker til skadelige nettsider.

En av virkningene av denne ormen er at det opprettes flere applikasjoner, og disse opprettes av en rekke pseudonymer. Applikasjonene fører til at Facebook-brukere sprer ormen videre, og dette skjer uten at brukerne er klar over det. Det skal dreie seg om applikasjoner med navn som 522BZ5, B5DA8G, 9IHJ35 og AU0ZVE, og et av pseudonymene skal være "Jackson Lasseter". Ormen har også den virkningen at den endrer statusinformasjon for berørte brukere, noe som skjer uten at brukeren er klar over dette.

Dette skal være et eksempel på infeksjon, ifølge nettstedet zdnet.com:

Dette eksemplet inneholder en lenke til en tiny.cc-adresse, en adresse som tilhører en tjeneste som tilbyr forkortet utgave av nettadresser. Dette skal visstnok skje med en infisert GIF-fil.

Det viser seg at tiny.cc-lenken går via adresser som imgcrave.info og imgpant.info, og videre til populære nettsteder som google.com og youtube.com. Angrepet er vellykket dersom brukeren klikker på den nevnte tiny.cc, og videresendes til en skadelig nettside.

Foreløpig skal kun litt over tusen brukere være rammet av denne konkrete ormen, og det er også antydet at kun Windows-brukere skal kunne rammes av dette, men det er ikke bekreftet. Hendelsen er likevel alarmerende, fordi den avslører grunnleggende svakheter i Facebook-systemet. Den viser hvor enkelt det er å installere skadelig programvare via ikke-verifiserte applikasjoner i Facebook.

(Kilde: Zdnet)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen