Facebook reorganiseres

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook har lansert nye funksjoner som skal gjøre det enklere å bruke tjenesten. Det dreier seg først og fremst og to nye funksjoner: grupper og et dashbord for applikasjoner.

I tillegg skal det være mulig for brukerne å laste ned deres egen profil med meldinger, videoer, bilder og veggmeldinger. Denne nedlastingsprosessen vil være beskyttet med passord og e-postinformasjon. Hensikten med nedlastingstilbudet er å gi brukerne en følelse av at de eier sin egen profil, og at de selv har bedre kontroll over den, ifølge Facebook-gründer Mark Zuckerberg.

Dashbord for applikasjoner

Et nytt dashbord skal gjøre det enklere å kontrollere applikasjoner på ett sted. Det skal være lettere å se hva en spesifikk applikasjon har tilgang til, og gjøre det enklere å eventuelt slette applikasjoner. Brukerne skal også få tilgang til en logg som viser bruken av dashbord.

Grupper

En ny gruppefunksjon skal gjøre det enklere for brukere å kontrollere hvem som kan se brukerens aktiviteter på Facebook, og hvordan applikasjoner får tilgang til profilen. Meningen er at Facebook-brukere oppretter egne grupper for eksempelvis familie, kolleger og andre. En gruppe kan være lukket eller åpen.

Enklere eller mer komplisert?

Kritikerne har tidligere hevdet at Facebook-innstillinger for personvern er for kompliserte. Mange brukere bryr seg ikke disse innstillingene, og er derfor ikke klar over hvem som har tilgang til deres profil. Det gjenstår å se om innføring av grupper vil gjør saken noe enklere. Ifølge nettstedet pcworld.com skal standardinnstillingen for grupper være "lukket" – dersom dette stemmer er endringen i riktig retning.

Når?

De nye funksjonene skulle etter planene rulles ut til alle 500 millioner brukere fra og med onsdag, og videre ut uken.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen