Facebook på mobilen

Et av de raskest voksende fenomenene på nett i dag er Facebook. Dette er et nettverk som kan sammenlignes med en virtuell skoledagbok. Medlemmene av nettstedet er stort sett studenter, som deler alt fra bilder til personlige notater med hverandre. Noe av det mest fascinerende med tjenesten er hvor mange gamle kjente som dukker opp én etter én.

Positivt overrasket
Vi i Amobil har også blitt bitt av basillen, og bestemte oss for å ta en kjapp sjekk på hvor bra Facebook fungerer på mobil. Til tross for enkelte problemer ble vi overrasket over hvor funksjonell tjenesten er, selv på den lille mobilskjermen. Vi brukte for øvrig en Nokia N70, med Opera Mini som nettleser.

Å logge inn på kontoen sin gjøres akkurat som på en vanlig datamaskin. Du navigerer deg altså frem med nettleseren, og logger inn med brukernavn og passord. Du kommer da inn på "home"-seksjonen av kontoen din, og blir raskt oppdatert på hva vennene dine har foretatt seg de siste timene. Både bilder og tekst er med i listen over oppdateringer.

Fra mobiltelefonen kan du stort sett gjøre alle endringer som du kan fra en datamaskin. Du kan poste innlegg, kommentere bilder og skrive på veggen til andre medlemmer. Vi prøvde også å laste opp bilder fra mobiltelefonen, noe som krever at du først sender en verifiserings-MMS til photos@facebook.com. Dessverre mottok vi aldri koden vi ble lovet, så noen oppdatering av det personlige albumet ble det ikke noe av.

God gruppefunksjonalitet

I tillegg til å sjekke hva vennene dine holder på med, har du muligheten til å være med i, og lage egne grupper med spesifikke tema. Å lage en gruppe gikk helt uten problemer, og tok oss ikke mer enn ett minutt. Her gikk det også an å legge inn et profilbilde uten verifisering. Da vi valgte "add photo" startet kamerasøkeren rett i nettleseren, slik at vi kunne ta et kjapt bilde og laste det opp på få sekunder.

Sjekk også ut Amobils egen gruppe på Facebook »

Vi har bare testet tjenesten i noen timer, men sitter igjen med et nesten utelukkende positivt inntrykk. Facebook er en tjeneste som holder tusenvis av mennesker foran PC-en i mange timer, og har absolutt potensial til å få den samme gjengen til å være klistret til mobilskjermen når de er på farten.

NB! Facebook er en gratistjeneste, men du kan få en kjempesmell på mobilregningen på grunn av datatrafikken som genereres, særlig dersom du laster bildegallerier og lignende. Dette gjelder spesielt de som bruker en operatør som ikke tilbyr pristak på datatrafikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen