Facebook overser brukere
Teknofil

Facebook overser brukere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Facebook lanserte for litt under to uker siden et nytt design. Det nye designet legger opp til at du i større grad skal kommunisere med dine venner og i større grad dele ditt innhold. Det er det ikke alle som er fornøyd med.

Under ti prosent liker nytt design
Facebook har nemlig lansert en egen offisiell applikasjon som lar brukere stemme over det nye designet. Så langt har over 1,2 millioner brukere lagt inn sin stemme og resultater er ikke veldig positivt sett fra Facebooks side. Hele 1,178,129 millioner har sagt at de misliker det nye designet. Kun 75,832 brukere sier de liker det nye utseendet på nettsiden. Dette er kun et fåtall av Facebooks over 175 millioner brukere, men likevel bør det være en klar indikasjon på at mange av Facebooks mest ivrige brukere ikke er fornøyde med designet. I applikasjonens kommentarfelt gir også mange uttrykk for misnøye med det nye designet.

- I fremtiden ser jeg gjerne at vi kan stemme før designet endres, og at det klan lanseres en betaversjon med de endringene som skal gjøres. Når mindre enn 10 prosent er fornøyde med det nye designet høres det ut som noe Facebook burde ta til seg før de endrer sidene. Hvis de da ikke ønsker å gå samme sti som Myspace og gjøre seg selv til noe skit, skriver en bruker i kommentarfeltet.


Brukeren er langt fra alene om å legge igjen negativ kommentar.

Vil overse brukere
Facebook på sin side har derimot ingen planer om å gå tilbake til det gamle designet, eller gjøre store endringer på det nye. Ifølge Valleywag har Facebook-sjef Mark Zuckenberg sendt ut en e-post angående saken til alle ansatte. I mailen skriver han at det vil være feil av selskapet å ta for mye hensyn til brukernes meninger. Valleywag mener denne holdningen kan få store konsekvenser for nettsamfunnet og viser en arrogant holdning fra Zuckenberg ovenfor sine kunder. Denne holdningen står lite i stil i forhold til at Facebook tidligere har invitert og bedt brukerne komme med sine meninger angående en ny brukeravtale for nettsamfunnet.


Samtidig er det ikke første gang Facebooks design er i hardt vær. Forrige gang nettsiden byttet utseende ble det opprettet flere grupper i nettsamfunnet som protesterte mot det nye designet og ville ha tilbake det gamle. En av gruppene "The Facebook Blackout" gikk inn for kollektiv utmelding fra nettsamfunnet. Gruppen fikk til slutt over en million medlemmer, men datoen forutmeldelsen ble stadig utsatt og til slutt var det i realiteten få som utførte stuntet. Etter hvert ble de fleste vant med det nye utseendet på Facebook. Faktisk så vant at de nå vil ha tilbake dette gamle designet sett i forhold til det nye. Dette vil nok være en pådriver for Facebook til ikke å ta tilbake sitt nye designgrep.

Hva syns du om Facebooks nye design? Gir det deg bedre oversikt, eller blir det nå vanskeligere å følge med og kommunisere med nære venner?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen