Facebook nekter deg gratis burger
Teknofil

Facebook nekter deg gratis burger

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Burger King lanserte nylig et noe uvanlig reklamestunt. Via en Facebook-applikasjon kunne du slette ti venner i bytte mot en gratis hamburger hos en av hamburgerkjedens amerikanske filialer. Det var derimot ikke Facebook veldig fornøyd med.

Brøt reglene

Nå har Facebook bannlyst applikasjonen, og videre venneofring er ikke lenger mulig. Ifølge Facebook ble applikasjonen stanset da den gikk imot reglementet for applikasjoner. Problemet var derimot ikke at Burger King ba deg slette venner, men at applikasjonen ga vennene dine beskjed om at du hadde fjernet dem i bytte mot en hamburger.

- Vi oppfordrer til kreative løsninger fra utviklere og merker som benytter seg av Facebook, men vi må samtidig sørge for at applikasjonene følger brukernes rett til privatliv. Denne applikasjonen gikk imot dette ved å gi personer beskjed om at de var fjernet som venn. Vi har gitt våre anbefalinger til mulige løsninger for utviklerne, i mellomtiden har vi tatt de nødvendige steg for å sørge for at brukernes tillit til Facebook opprettholdes, skriver Facebooks team, ifølge Techcrunch.


Fått mye oppmerksomhet
Dette betyr at Burger King enkelt kan relansere kampanjen ved å passe på at venner som fjernes ikke får beskjed. Samtidig har kampanjen allerede fått betydelig oppmerksomhet, så det spørs om Burger King kommer til å jakte på mer rundt denne saken.

Selv anbefaler de heller brukere som har opplevd å bli ofret av venner til å sende sine eks-kamerater et sint telegram i form av en kjeftende hamburger.


Før applikasjonen ble tatt ned ble det fjernet 233.906 venner via tjenesten.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen