Facebook lar deg gjemme passordet hos naboen

Facebooks grunnlegger Mark Zuckerberg (arkivfoto)

Facebook lar deg gjemme passordet hos naboen

I tilfelle du glemmer det.

Flere har sikkert opplevd at de har klart å låse seg ute av huset ved et uhell. For å unngå store problemer med dette, velger mange å oppbevare en ekstra nøkkel på et trygt sted – som for eksempel hos en nabo man stoler på.

Nå skal samme prinsipp bli anvendt på Facebook. Er man er uheldig og klarer å miste tilgangen til kontoen sin ved å for eksempel glemme passordet eller ikke lenger ha tilgang til den tilknyttede e-post-kontoen, vil en nylig annonsert funksjon kunne være til hjelp.

Betrodde venner

Den nye funksjonen heter "Trusted Friends" og lar brukeren velge ut opptil fem personer man stoler på. Hvis man låser seg ute, vil disse personene få tilsendt hver sin kode på e-post fra Facebook, som den utestengte brukeren må benytte for å komme inn igjen.

Kravet for å logge inn igjen på denne måten er koder fra minst tre venner, men Facebook selv anbefaler at man tar i bruk fem for å øke sikkerheten.

Flere sikkerhetstiltak

En annen sikkerhetsmekanisme som skal være forbedret er at man kan be om spesielle kodeord for applikasjoner som man må logge inn på via Facebook.

Hvis man for eksempel bruker Facebook-login hos Flickr, kan man sette et spesielt kodeord til akkurat denne forbindelsen for å få en høyere sikkerhet.

I tillegg vil det være mulig å få en beskjed hver gang man logger inn på en ny enhet eller fra et geografisk område, noe som skal sørge for ytterligere sikkerhet mot at uvedkommende forsøker å overta Facebook-kontoen.

(Kilde: ComON)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen