Facebook gjør deg produktiv
Teknofil

Facebook gjør deg produktiv

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mange arbeidsplasser har blokkert sine ansatte ute fra sosiale nettsider som Facebook og Myspace. Sjefer ønsker nemlig ikke at de ansatte skal bruke verdifull tid på å holde seg oppdatert på venners gjøremål. En ny studie viser derimot at dette er et stort feilsteg for bedriftene.

Forbud har liten hensikt
Ifølge Reuters har den britiske organisasjonen Demos gjennomført en studie av bruk av sosiale nettverk i arbeidslivet. De har kommet frem til at slike nettsider kan være svært så nyttige i arbeidslivet. Via disse kan nemlig ansatte holde kontakten med kunder og kollegaer slik at de kan få et tettere samarbeid enn det de ellers ville fått.

- Forbud mot bruk av Facebook og Youtube er uansett nesten umulig å gjennomføre. Svaret ligger slett ikke i å nekte de ansatte adgang til sosiale nettverk. Vi mener bedrifter vil tjene mer på å se hvordan de kan utnytte de nye sosiale nettverkene, sier Peter Bradwell, forsker bak undersøkelsen, ifølge Reuters.


Bruk av Facebook på jobben kan være meget positivt.

Sett klare regler
Samtidig påpeker Demos rapport fra undersøkelsen at det bør settes klare regler for hvordan sosiale nettverk kan brukes på arbeidsplassen. Dette for å hindre at hele arbeidsdagen går med til private gjøremål. Dette kan gjøres for eksempel gjennom å sette en tidsgrense for hvor mange minutter daglig de ansatte kan benytte til kommunikasjon med venner og familie på nettsamfunnene.

Det er samtidig ofte vanskelig å skille mellom arbeidsliv og privatliv. Det er derfor viktig å vise fleksibilitet påpeker Bradwell.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen