Facebook forbedrer bildekvaliteten

Facebook oppgraderer bildekvaliteten

Nå skal bildene bli større og få raskere lastetid.

I takt med higet etter stadig høyere oppløsning på skjermer, lanserer Facebook nye egenskaper for sin bildetjeneste.

Blant de annonserte nyhetene finner vi større bilder og raskere lastetider – og dette skal sørge for at Facebook henger med i en tid der forbrukerne får stadig flere og større krav til produktene de benytter seg av.

Ifølge et offisielt blogginnlegg, blir det lastet opp 250 millioner bilder på Facebook hver dag – noe som gjør det sosiale nettstedet til verdens største fotodelingsside.

Fokus på selve bildet

Bildestørrelsen blir nå økt med 33 prosent fra 720 til 960 piksler. Til sammenlikning økte Facebook størrelsen på bilder med 20 prosent fra 604 til 720 piksler i fjor. I tillegg skal lastetiden være dobbelt så rask som tidligere.

En annen, mindre endring er at den dominerende, svarte rammen rundt bildet blir byttet ut med en bildevisning som har en mykere og lysere overgang med bakgrunnen. På denne måten skal fokuset bli mer rettet mot selve bildet og bort fra den til nå veldig merkbare rammen. Den nye visningen ser slik ut:

Gradvis overgang

Facebook ser fremdeles ut til å tilby bildetjenesten sin som hovedsakelig et fotoalbum man kan mimre med, fremfor å rette seg mot mer kunstnerisk eller profesjonell bruk.

Google+ tilbyr for eksempel EXIF-data om ulike bilder, noe som trolig faller bedre i smak hos fotoentusiaster. Om Facebook kommer til å tilby noe tilsvarende i fremtiden gjenstår å se.

De nye egenskapene blir lansert gradvis i løpet av de kommende dagene.

(Kilde: The Facebook Blog)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen