Facebook chat er på plass

Facebook har lenge seilet i hardt vær. Flere Teknofil her pratet med har klaget over en spamlignende bølge av unyttige applikasjoner, lite nyheter og dårlig personvern.

Det er ikke like gøy når du endelig har fått oversikt over alle dine gamle venner fra barneskolen. Nå blir derimot nettsamfunnet nyttig igjen.

Åpner for direkte kontakt
Facebook har nemlig manglet en funksjon for at du skal komme i direkte kontakt med dine gamle venner. Du har kunnet legge igjen meldinger på profilsidene til dine venner og via egne meldinger, men noen egen chat har nettsamfunnet manglet.

Facebook har lovet en slik funksjon og nå har den endelig kommet til norske brukere. Fra i dag av vil det nemlig ligge en ny linje nederst i din profil. Her kan du se hvilke av dine venner som er logget på og prate med disse direkte. På denne måten blir det langt enklere å avtale lunsj eller diskutere Riises berømte selvmål.


Nå blir det langt enklere å holde kontakten med dine venner på Facebook.

Ikke revolusjonerende for nett
Facebook er slett ikke de eneste som tilbyr slike muligheter. Fra før av har du både Windows Live Messenger, Gmail Chat og Yahoo Messenger. Men trolig er vennekretsen din langt bredere på Facebook, det er ikke alle gamle barndomsvenner du vil ha lagt til på din Messenger-liste. Samtidig er Facebook en nettside mange har logget seg på og forblir logget på i løpet av dagen. Slik blir det lett tid til noen samtaler eller fem.

Dette vil gi gode muligheter for at mange benytter nettsamfunnet oftere.

På samme linje som chatten får du samtidig kjapp tilgang til meldinger og nyheter som angår deg på nettsamfunnet.

Mindre snokemuligheter
Det eneste negative er at dette vil medføre langt færre meldinger på privaten enn offentlig slik "veggen" på profilsidene er. Snokemulighetene blir dermed kraftig innskrenket.

Det er kanskje ikke det verste utviklingen som kan skje på Facebook.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen