Facebook blir nynorsk

For en stund tilbake siden ble Facebook lansert på Norsk. Ikke alle var helt fornøyde for oversettelsen var kun på bokmål. Nå har derimot saken blitt tatt i egne hender og en egen nynorskoversettelse av det populære nettsamfunnet er godt i gang.

Klar i august
Ifølge nettstedet NRKbeta er så langt 439 mennesker involvert i oversettelsen og de er godt i gang med å jobben. Så langt har hele 36 prosent av nettsamfunnet blitt oversatt til Ivar Aasens hjertebarn. På NRKbeta forventer de at den fullstendige oversettelsen vil være ferdig rundt midten av august. Men om flere blir aktive i jobben vil nok arbeide kunne bli ferdig også før dette.

Etter at Facebook åpnet for at brukerne selv kunne lage egne oversettelser av nettsiden er det ikke bare nordmenn som har kastet seg over jobben. Over 80 språk har så langt blitt oversatt eller er i gang med å bli oversatt.


Ivar Aasen ville nok blitt fornøyd over å se at nynorsken også overlever i dagens nye medier.

- Viktig for nynorskbrukende ungdom
En gruppe som er sterkt involvert i jobben med å oversette Facebook til nynorsk er selvfølgelig Norsk målungdom. De er selvfølgelig svært fornøyde med at denne muligheten har åpnet seg.

- Vi ser at nynorskbrukande ungdomar ofte slit med låg språkleg sjølvtillit, i tillegg til at dei møter språket sitt for lite. Då er det enormt viktig at dei kan få populære ungdomstenester som Facebook på sitt eige språk, sier Jens Kihl, leder i foreningen, ifølge pressemelding.

Tjenesten kan kanskje også bli nyttig for norsk ungdom som ikke bruker nynorsk til daglig, og som derfor kunne hatt god hjelp av litt øvelse gjennom Facebook for å heve karakteren i faget. Om det er på Facebook ungdommen vil gjøre leksearbeidet er derimot en annen sak.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen